Royal Design bygger nytt designhus i Jönköping

Royal Design är inte längre någon renodlad nätaktör, på senare år har man även haft ett tydligt fokus utanför. Nu utökar man sitt butikskoncept med ett nytt designhus i Jönköping. Invigningen väntas ske under årets sista kvartal.

Royal Design satsar vidare i den fysiska världen. Multikanalhandlaren har idag åtta butiker runt om i landet samt en Rum21-butik i Göteborg. Nu kompletterar man detta med ett designhus på Solåsen i Jönköping.

– Vi har skapat ett unikt erbjudande och ett starkt varumärke i Royal Design och vi ser en stor efterfrågan att även utöka vårt butikskoncept där vi fullt ut kan visa vårt erbjudande och personligen möta kunden. Vårt multikanalkoncept ”e-tail” – där vi kombinerar e-handel och fysiska butiker – ger våra kunder en stor valfrihet inte bara gällande utbud utan även vid leverans och service oavsett kanal, säger Hans Bengtsson, vd och koncernchef Royal Design Group AB.

Annons
Annons

Ett perfekt läge

Invigningen av designhuset väntas ske under det fjärde kvartalet 2015 och där kommer det att finnas design, möbler, belysning och heminredning från Skandinaviens och Europas ledande designvarumärken för alla delar av hemmet.

Enligt RoyalDesign är satsningen på ett designhus i linje med den multikanalstrategi som man nu bedriver, och att det placeras på Solåsen i Jönköping kändes självklart.

– Vi ser redan idag en stor kundkrets i Jönköping med omnejd och genom en etablering på Solåsen kommer Royal Design att få ett mycket bra läge vad gäller kundflöde, infrastruktur och upptagningsområde. Vi ville samtidigt skapa ett designhus utöver det vanliga där både exteriör och interiör ska genomsyras av design, stil, trend och kvalitet, säger Hans Bengtsson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!