Rum21 satsar multikanal med ny butik i Göteborg

Rum21 satsar i det fysiska ledet och öppnar i december en fysisk butik på Kyrkogatan i centrala Göteborg, i praktiken en flytt ifrån Borås där de tidigare haft en butik. I Göteborg ska inredningsintresserade kunder kunna klämma, känna, provsitta och handla från utvalda delar av sortimentet på Rum21.se.

Rum21, som sedan i maj 2014 ägs av Royal Design Group, går i storebrors fotspår och satsar i den fysiska världen. I dagsläget har bolaget åtta RoyalDesign.se butiker runt om i Sverige, och nu expanderar man alltså ytterligare i form av en Rum21-butik.

Satsningen på en fysisk Rum21-butik går i linje med koncernens multikanalstrategi, där e-handeln kombineras med fysiska butiker. Något som varit en central del av bolagets strategi under de senaste åren.

Annons

– En stark fysisk butik i kombination med vårt framstående sortiment online på Rum21.se, är något som vi nu adderar som en central del till Rum21’s övergripande strategi. Vi vill komma närmare våra kunder och låta dem provsitta och botanisera i vårt produktsortiment på nära håll. Vi ser mycket positivt på satsningen då en butik i centrala Göteborg ger oss helt nya förutsättningar att serva våra kunder och profilera vårt varumärke, säger Malin Hultqvist, verksamhetschef på Rum21.

Beställa på nätet i butik

Precis som i Royal Designs fall kommer de produkter som inte finns till försäljning i Rum21’s Göteborgsbutik, att kunna beställas online på Rum21.se direkt i butiken. Kunderna får då tillgång till 10 000-tals lagerförda produkter med leverans inom 1-4 dagar.

– Rum21.se har precis som RoyalDesign.se ökat sin försäljning på ett fantastiskt sätt under 2014 och vi ser därför detta som ett naturligt steg i att ytterligare öka vår närvaro och bygga varumärket Rum21. Vi kommer vidare genom denna satsning skapa synergier och större valfrihet för våra kunder genom vår egen multikanalstrategi ”e-tail” som vi har sett gett stora fördelar i våra RoyalDesign.se-butiker, säger Hans Bengtsson, VD för Royal Design Group.

 

Källa: Press

Annons