Rusning till nätet när O’boy-kris lamslog landet

Sajten ligger nere.

Med bara en vecka kvar till valet är det kanske inte helt oväntat att diverse "kriser" dyker upp runt om i landet. Men att en kris skulle bestå av kraftig brist på chokladdrycken O’boy, var det kanske färre som förutsåg.

"Efterfrågan och tillgång styr ju"

Nu rapporterar i alla fall flera medier att den klassiska drycken har tagit slut i många butiker, och Ehandel.se konstaterar att drycken även saknas hos e-handlare som Mathem och Mat.se. Enligt Aftonbladet ska bristen bero på en teknisk förändring i O’boys produktion. Någon information på O'boys hemsida går inte att hitta, hela sajten ligger nämligen nere. 

Annons

Men törstiga konsumenter behöver inte misströsta - nu finns nämligen O’boy att köpa på nätet. Enligt SVT och Aftonbladet ska privatpersoner ha lagt upp annonser på olika begagnat-sajter, och priset för ett enda paket O’boy ska ha legat på uppemot flera tusen kronor.

- Direkt när jag la upp den var det en som ringde och frågade om jag var dum i huvudet. Men många har hört av sig. Det är tomt i affärerna, och efterfrågan och tillgång styr ju, säger en person som SVT har pratat med.

"Folk är väl galna"

Enligt Aftonbladet finns det ingen prognos för när O’boy-försäljningen kan fungera normalt igen, så den något överprissatta försäljningen kan nog pågå ett tag till.

– Folk är väl galna så länge det gäller socker. En del betalar vad som helst för Oboy tydligen, fortsätter personen som uttalat sig i SVT.

Det verkar dock finnas en gräns för hur mycket O’boy-fantaster runt om i landet kan tänka sig att betala för sin favoritdryck. När Ehandel.se tittade igenom ett antal annonser på Blocket nu på morgonen, visade det sig nämligen att flera säljare har fått sänka sina priser från - i vissa fall - flera tusen kronor till ett par hundralappar. 

Annons