Ryktet stämde – Swedish Match köper konkurrenten

Men slutnotan hålls hemlig.

Häromdagen kunde vi berätta om ett avancerat rykte som gjorde gällande att Swedish Match var på väg att köpa e-handelskonkurrenten Gotlandssnus.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Swedish Match köper Gotlandssnus 

Annons
Annons

"Ett perfekt komplement"

Uppgiften kom från branschsajten Snuscentral.org och har nu visat sig stämma. Idag går Swedish Match själva ut och berättar om förvärvet. 

- Under grundaren Henrik Jacobssons ledning har Gotlandssnus genom en tydlig gotländsk identitet och en portfölj av högkvalitativa premiumprodukter, lyckats växa sin marknadsposition. Vi ser fram emot att tillsammans med Henrik och resten av Gotlandssnus personal fortsätta att utveckla verksamheten på Gotland. Gotlandssnus är ett perfekt komplement till vår nuvarande affär och kommer att ge ett ytterligare djup till våra erbjudanden, säger Swedish Matchs koncernchef Lars Dahlgren i en kommentar.

Henrik Jacobsson kommer att fortsätta i sin roll som vd för Gotlandssnus och uppges också kvarstå som minoritetsaktieägare i Gotlandssnus. Han är dock nöjd med att företaget får nya ägare.

- Vi är mycket glada att nu ha en partner som Swedish Match, och ser fram emot att fortsätta växa med våra produkter, tillverkade på Gotland, för både snusälskare och de som föredrar tobaks- och nikotinfria alternativ, säger Henrik Jacobsson.

Priset på 300 miljoner bekräftas ej

Enligt Snuscentral.org så ska priset för Gotlandssnus ha landat på 300 miljoner kronor, men huruvida just den detaljen stämmer är inget som bekräftas av Swedish Match. Istället konstaterar man att detaljerna kring köpet inte kommer att offentliggöras, men att Gotlandssnus har en årsomsättning på runt 50 miljoner om året.

Gotlandssnus uppges också producera cirka fyra miljoner dosor årligen och ha 40 anställda. Deras bas är i Romakloster på Gotland.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!