Sälj dina digitala filer i Molnet med ny tjänst

Vi har rapporterat om hur möjligheterna att sälja sina digitala alster blir allt fler. Olika tjänster försöker vinna marknaden där digitala filer som musik, foton och e-böcker byter händer. Det kan handla om egenproducerat innehåll men det finns även de tjänster som försöker sig på att sälja "använt" digitalt gods.

En nyligen lanserad tjänst vid namn Sellbox, som är tajt integrerad med den populära lagringstjänsten Dropbox, har nu tagit ett nytt grepp kring den digitala försäljningen.

Annons

Sellbox insåg förmodligen att de som producerar digitalt innehåll redan har det på nätet i tjänster som till exempel Dropbox, som var tidiga ute på denna marknad. Sellbox ska även ha stöd för Google Drive i dagsläget.

Varför inte låta dessa digitala kreatörer sälja sina alster direkt via Dropbox och liknande tjänster? Det är precis det som Sellbox möjliggör.

Företaget som har sitt säte i Polen erbjuder användare av Dropbox att inom "några sekunder" sälja sina digitala filer. Detta mot en avgift på 5 procent av priset, som man själv anger. PayPal används som betalmetod och även de tar ut en avgift på själva transaktionen.

Kan missbrukas

Det ska dock vara mycket enkelt och smärtfritt att snabbt få ut en länk där man säljer sina filer som redan är lagrade i molnet. Det påpekas av flera hur tjänsten kan missbrukas av användare som försöker säljas andras verk, något som förmodligen måste lösas om tjänsten får fotfäste. I dagsläget skall ingen form av verifiering ske innan något läggs upp till försäljning.

Sellbox berättar i nedanstående video hur man använder deras nya tjänst som säljer direkt via molnet.

Annons
Annons