Sätt guldkant på fredagen med lyxiga middagspåsar

Delikatessbutikerna vill också vara med bland de färdiga matkassarna på nätet, men i lyxigare variant.

Vi har tidigare skrivit om hur delikatesser allt mer letar sig ut på nätet. Fisk och ost i smarta kylförpackningar som skickas ut till nätkunderna. Ehandelspodden har även gått till botten med osten i avsnitt nummer 14.

Nu slår delikatessbutiken Melanders ihop två Internetfenomen, den färdiga matkassen och delikatesser direkt ifrån nätet. Det är förstås tal om lite lyxigare middagspåsar, något som hovleverantören Lisa Elmqvist även varit inne på.

Annons

Melanders Middagspåsar består av exklusiva rätter presenterade i två variationer. Den första är en fredagspåse som är en färdig tre-rätters-middag. Det andra är en skaldjurspåse fylld med färska havsläckerheter.

– Många stammisar har frågat efter den här möjligheten i våra butiker, säger Malin Molinder Hagerman på Melanders, som håller i trådarna när den nya tjänsten nu introduceras.

Båda alternativen är anpassade för två personer och kostar 720 respektive 980 kronor. Man kan även lägga till godsaker som exempelvis hummer för 420 kronor.

Flexibel leverans på torsdagar

Leveranserna av de lite lyxigare middagspåsarna sker på torsdagen men ska vara flexibla och anpassas efter kunden. Till en början kan man endast beställa inom Stockholmsområdet.

– Det önskemål vi mest tagit fasta på är att inte vara för stelbenta utan lyhörda till hur våra kunders vardagar och helger ser ut. Därför finns utrymme att med kort varsel avbeställa sin veckoleverans och skulle kunden vilja så kan man istället hämta sin Middagspåse i valfri Melandersbutik på fredagen eller lördagen, det är bara att meddela oss dagen innan leverans. Vi känner på oss att detta kommer bli en lyckad satsning, fortsätter Malin Molinder Hagerman.

Leveransen av kylvarorna har Melanders inte löst med någon form av ny förpackning. De första middagspåsarna skall skickas ut den 7 maj och vid första leveransen bjuder Melanders på en kylväska som kunden kan lämna utanför dörren. Den packas sedan av chauffören om mottagaren inte är hemma.

Annons