SEQR storsatsar på E-handeln med plug-ins

Den mobila betalningstjänsten SEQR ger sig på allvar in i näthandeln med ett plug-in till några av världens största e-handelsplattformar. Satsningen innebär att hundratusentals e-handlare enkelt kommer att kunna ansluta SEQR till sina nätbutiker och erbjuda sina kunder mobila betalningar.

Mobiler och surfplattor tar en allt större del av e-handeln. Men det är inte bara e-handelssajterna som måste anpassas för att kunden ska trivas, även betalningarna måste bli smidigare. Något som flera etablerade, och nya betalleverantörer, förstått på senare tid.

Bland annat har WyWallet lanserat betaltjänsten, WyWallet Multipay, Swish har öppnat upp för företag och Mastercard har lanserat en digital plånbok som ska förenkla nätköp.

Annons

En annan aktör som under förra året började nosa på e-handeln är företaget Seamless med sin mobila betallösningen SEQR. Nu ger man sig på allvar in i leken med ett nytt plug-in till några av världens största e-handelsplattformar.

– E-handeln ökar hela tiden och vi ser att allt fler kunder efterfrågar smidigare betalningssätt när de handlar online. SEQR erbjuder just det och vi tror att allt fler handlare kommer att hoppa på tåget för att möta kundernas efterfrågan. För vår del innebär detta en möjlighet till snabbare utrullning och expansion, säger Peter Fredell, vd för Seamless.

En halv miljon E-handlare

Den mobila plånboken SEQR har funnits tillgänglig för fysiska butiker under en längre tid. Nu gör man alltså även en storsatsning på mobila betalningar online via plug-ins till Magento, OpenCart, PrestaShop och WooCommerce.

I dagsläget kan e-handlare i Sverige, Finland, Rumänien, Portugal och Belgien ansluta SEQR till sina webshoppar, och till våren kommer även e-handlare i Tyskland, Italien, Frankrike, Spanien, Storbritannien, USA och Nederländerna att kunna koppla upp sig.

Totalt sett har dessa e-handelsplattformar över en halv miljon anslutna e-handlare knutna till sig globalt, och ger en potentiell exponering mot cirka 600 miljoner konsumenter.



Källa: Press

Annons