Så mycket sparar Partykungen på supersnabba leveranser

"Väldigt viktigt komplement när vi närmar oss jul- och nyårsafton".

Härom dagen kunde vi berätta att Partykungen vill nå sista-minuten-shopparna genom att införa snabba leveranser. Bland annat ska företaget utnyttja PostNords nya lördagsleveranser och på vissa orter kommer samma dag-leveranser att möjliggöras med hjälp av Best Transport.

LÄS ÄVEN: Partykungen levererar på lördagar och samma dag

Annons

Sprarar 2000 kronor vid snabbfrakt

Det sistnämnda är något som företaget hittills haft en dyr bud-lösning för, och nu räknar man med att förutom att kunna erbjuda fler snabba leveranser också kunna spara en hacka.

- På ett år handlar det inte om så många körningar men för varje enskild kund blir det en enorm besparing. En bokad budbild från Gävle till Stockholm kostar cirka 2000 kronor, skriver företagets vd Joel Svensson till Ehandel.se.

På sikt tror de att mellan fem och tio procent av leveranserna komma att ske samma dag och förhoppningen är att ungefär lika stor andel framöver kommer att ske på lördagar.

Siktar mot 130 miljoner

Samtidigt närmar sig året sitt slut och företaget tror att de nya leveranssätten kommer att underlätta leveranserna när högtider som jul och nyår närmar sig.

- Vi siktar på cirka 130 miljoner kronor i omsättning för helåret 2017, vilket vi också hoppas kunna nå med lite marginal. Hur mycket de nya leveranssätten kan hjälpa till med detta är svårt att säga, men de kommer vara ett väldigt viktigt komplement när vi närmar oss jul- och nyårsafton, där vår erfarenhet är att många är ute i sista minuten, skriver Joel Svensson.

Annons