Så ska MediaMarkt krossa konkurrenterna – erbjuder hämtning efter 30 minuter

"Handlar framförallt om att tillgodose kundens behov".

Den här veckan har både Elgiganten och NetOnNet presenterat sina rapporter. Nu kommer en annan elektronikkedja, den här gången MediaMarkt, med ett motdrag som de hoppas ska stärka deras position och ge kunderna bättre service.

LÄS ÄVEN:
Elgigantens e-handel ökade med 32 procent
NetOnNet minskar i omsättning och resultat

Annons

"Ska kunna hämta den så snabbt som möjligt"

Företaget erbjuder sedan tidigare möjligheten för kunderna att lägga sin order online och sedan hämta varan i butik. Nu ska hämtningen dessutom kunna ske endast 30 minuter efter att ordern lagts.

- Förutsatt att varan finns i butiken, vilket man tydligt kan se när man beställer, så vill vi erbjuda kunden att kunna hämta den så snabbt som möjligt, säger Mediamarkts PR- och kommunikationschef Jenny Pedersén till Ehandel.se.

Kommer att erbjudas i alla varuhus

Hon berättar att tjänsten kommer att finnas tillgänglig i företagets samtliga 27 svenska butiker från och med den 27 juni.

- Det handlar framförallt om att tillgodose kundens behov, det är det vi har tittat på i första hand. Vi vill bli bättre på att bemöta kunderna.

Och just att snabbt kunna hämta sin vara är något som vissa kunder har efterfrågat.

- Vi vet att vissa kunder föredrar att lägga beställningen hemma och sedan vill hämta produkten i butiken och då tycker vi att det är rimligt att man ska kunna göra det redan efter 30 minuter, avslutar Jenny Pedersén.

Annons