Samarbete ger E-handlare genväg till större marknad

E-handelsleverantören E37 och Cdon Marketplace vill tillsammans göra det lättare att sälja på marknadsplatsen. E37:s e-handelssystem är nu helt integrerat med Cdon Marketplace. Därmed kan e-handlare med webbshop från E37 enkelt sälja sina produkter även på Cdon.com.

I slutet av 2013 lanserades Cdon Marketplace, något som innebär att även externa e-handlare kan sälja sina produkter på Cdon.com. Målet är att göra marknadsplatsen till ett brett varuhus på nätet och i dagsläget har drygt 250 externa e-handlare anslutit sig.

Nu gör man det lite enklare för handlare att börja sälja på marknadsplatsen, åtminstone för de som använder sig av e-handelsleverantören E37. Deras e-handelssystem är nämligen nu helt integrerat med Cdon Marketplace.

Annons

– Vi har valt E37 som en av våra första integrationspartners. E37:s djupa integrationskompetens och stora kundstock med ambitiösa e-handlare i spridda branscher vägde tungt i valet av E37, säger Ted Boman, chef för Cdon Marketplace.

Sälja i ytterliggare en kanal

Med hjälp av E37:s koppling ska man enkelt kunna överföra sina produkter från E37 Triton e-handelssystem till Cdon Marketplace. Produktinformation och bilder hämtas från webbshopen, och artiklar man vill publicera på Cdon.com behöver bara kompletteras med en Cdon-kategori och vissa filtreringsattribut.

Produkter som har sålts på Cdon läses automatiskt tillbaka till webbshopen och går in i e-handlarens vanliga orderhanterings- och logistikflöde. Lagersaldon synkroniseras kontinuerligt mellan webbshopen, Cdon och e-handlarens affärssystem.

– Cdon Marketplace är en intressant möjlighet för våra uppdragsgivare att sälja i ytterligare en kanal. Det passar väl in i vår filosofi att hjälpa e-handlare till ökad försäljning och lönsamhet på alla sätt, säger Fredrik Karlsson, VD på E37.



Källa: Press

Annons