Samhall vill styra upp bristen på personal i e-handeln

Samhalls VD och Jonas Ogvall ska diskutera ett möjligt samarbete över en kopp kaffe.

I ett öppet brev som publicerats på nyhetssajten Dagens Handel föreslår Samhalls VD Monica Lingegård att e-handelsföretag riktar blicken mot just Samhall, som bland annat tidigare har haft ett samarbete med Mat.se, i jakten på ny kompetens.

Brevet riktar sig till Svensk Digital Handels VD Jonas Ogvall, som vid ett flertal tillfällen har lyft fram kompetensbristen som ett stort hinder för e-handelns fortsatta tillväxt.

Annons

- Varannan VD inom den digitala handeln uppger att de har ett rekryteringsbehov. Samtidigt ser vi hur tusentals yrkeskunniga personer med funktionsnedsättningar stängs ute från arbetsmarknaden. Ibland handlar det om fördomar och förutfattade meningar och ibland om ren okunskap. Men oavsett anledning så exkluderas en stor grupp människor som skulle kunna bidra till er fortsatta utveckling, skriver Monica Lingegård till Jonas Ogvall.

Lingegård föreslår att hon och Ogvall “ses över en kopp kaffe” för att diskutera hur Samhall kan hjälpa e-handlare med rekryteringsbehov.

"Allting handlar om matchning"

Enligt henne har Samhall 3700 lagerarbetare, 2200 chaufförer och 1 000 administratörer anställda som alla har “en brinnande iver” över att få börja jobba hos något av Svensk Digital Handels medlemsföretag.

- Allting handlar om matchning och att sätta rätt person på rätt plats. Visst finns det arbetsuppgifter som personer med vissa funktionsnedsättningar inte klarar av. Men ärligt talat Jonas, det finns nog arbetsuppgifter som inte heller du eller jag klarar av – men som flera tusen av mina medarbetare skulle klara galant, fortsätter hon.

Jonas Ogvall är i sin tur öppen för en diskussion.

- Jag har varit i kontakt Monica och sagt att jag gärna tar en kopp kaffe. Men innan mötet med Monica så ska jag prata med handlarna så att jag får med mig deras tankegångar, skriver han i ett mejl till Ehandel.se.

Annons