Annons

Scandinavian e-Business Camp höjer ribban

Scandinavian e-Business Camp höjer ribban

2012-05-29 08:25

I slutet av förra veckan var vi i Göteborg på Scandinavian e-Business Camp (SEBC). Ett evenemang som arrangeras av e-handelsleverantören Jetshop och som förra året visade sig vara ett riktigt kompetent e-handelsevent. I år hade de höjt nivån ytterligare och det var fler än vi som var imponerade av evenemanget.

Jetshop hade detta år valt Clarion Hotel Post för att hålla sitt evenemang. Ett helt nytt hotell mitt i Göteborg som erbjuder fina lokaler både för mingel och för föredrag. Ett av de största lyften ifrån föregående år kan ha varit lokalerna och upplägget som nu kändes mycket professionellt.

Peo (Shirtstore), Rikard (Tonerlagret) och Sïmon (Brightstep)
Deltagarna Peo, Rikard och Sïmon utanför Hotel Post

Det var inte bara ett fint yttre på SEBC utan precis som förra året bjöds det även på bra innehåll. Det var många duktiga föreläsare och inget märkbart sälj. Både små och stora e-handlare delade med sig på scenen.

En alldeles för bra moderator

Jetshop var mycket angelägna om att publiken och tittarna, som såg vår livesändning, skulle kunna ställa frågor till talarna. Detta sköttes bra och även om det ibland blev lite tajt med tid så lyftes det många frågor ifrån publiken.

Carin Hjulström var årets moderator
Carin Hjulström var moderator

Det största problemet gällande frågor från publiken var förmodligen att Carin Hjulström gjorde ett alldeles för bra jobb som moderator. Flera påpekade hur hon ställde alla frågor själv vilket ibland gjorde panelen överflödig. Detta visar dock endast hur duktig Carin var som moderator. Hon gjorde ett utmärkt jobb med att styra evenemanget på rätt väg.

Transparens och mingelfest

Svante höll inte tillbaka utan berättade allt
Svante Tégner från Bubbleroom delade med sig av allt

Den första dagen av SEBC var som sagt full av intressanta föreläsningar och två som fastnade hos många var Therese Mc Donald, som behandlade sociala medier, och Svante Tégner på Bubbleroom som var mycket transparent. Det var även kul att höra Peo Olsson prata om internationalisering, Peo som senare vann ett pris under Jetshop Awards.

Lobbyn på Clarion Hotel Post
Det var även bra mingel i lobbyn på Hotel Post

Dag ett avslutades med en e-handelsfest som vi tyvärr missade. Vi hörde dock att det var mycket bra mingelmöjligheter men att den verkade sakna rockstarkänslan som hade infunnit sig förra året. Det ska i alla fall ha varit en trevlig tillställning med god mat och avslutning på Lounge Nattklubb.

En hemlig gäst och en oväntad gäst

Arne på Posten visar sin nya tröja från Shirtstore
Arne på Posten visade upp en tröja han köpt

Den andra dagen av SEBC startade med en hemlig gäst. Det var dock inte alla som hade tagit sig upp ännu, utan många fick delta via vår livesändning. Den hemliga gästen var Hanna Wekell från Ung Cancer. Hon gav ett mycket känslosamt framträdande som fick halva publiken att gråta. Efter Hanna skulle Anders Steen från Katshing föreläst men han var tyvärr sjuk. I stället fick Sïmon Saneback från Brightstep kliva in med mycket kort varsel, han fick reda på det under festen dagen innan. Sïmon gjorde dock ett bra jobb och lyfte intressanta frågor kring logistik.

Avslutningen var kärleksfull

Jarno i diskussion med Carin
Jarno från Nelly.com i frågestund med Carin

Under den sista dagen av SEBC fick vi även möta Jarno Vahantapio från Nelly, som alltid bjuder på underhållning. Den som fick avsluta hela evenemanget var dock Magnus Lundin från nätbutiken Uttaget. Han lyfte hur viktigt det är med kärlek till sina kunder och det var ett trevligt föredrag som avslutade SEBC. Älska dina kunder och gör bra skit var det Magnus förmedlade och vi kan inte annat än att hålla med.

Jetshop bjöd även i år på ett bra evenemang och för er som inte var där, eller inte kunde titta på våra livesändningar, så har vi det mesta sparat. Två föreläsningar har tyvärr fallit bort (Apptus och Discshop) men resten finns att kolla på här nedanför.

Tack ännu en gång till alla som tittade. Vill ni se fler bilder från SEBC tar ni er till vårt bildgalleri. Ni finner även en del bilder här hos Jetshop.

 

Livesändningar från SEBC 2012


DAG 1: Denna sändning bjuder på Lesley Pennington från Bemz.com och Carl Fritjofsson som berättar om den nya tjänsten Wrapp.


DAG 1: Efter lunch gick Peo Olsson från Shirtstore.se och Peter Christensen från Protecty.dk upp på scenen och snackade om internationalisering. Dessa grabbar följdes av Therese Mc Donald som väckte publiken med en diskussion kring sociala medier.

DAG 1: Svante Tegnér från Bubbleroom är inte rädd för transparens och ville slänga upp alla siffror på skärmen. Han följdes av Arne "på Posten" Andersson som höll i Jetshop Awards.

DAG 2: Dag två inleddes med den hemliga gästen Hanna Wekell från Ung Cancer, som verkligen berörde publiken. Efter Hanna tog Sïmon Saneback över scenen där han bland annat lyfte upp logistiken på bordet. Jarno Vahantapio från Nelly bjöd på sin rockstarkarisma och avslutade förmiddagen.

DAG 2: Det sista passet börjar med David Hultvall som håller i bildtävlingen, där vi borde ha vunnit med följande bild. Tomas Gustafsson berättar sedan om Brämhults varumärkesbyggande. Magnus Lundin på Uttaget.se avslutar med sin kärlek till kunderna. Patrik Müller och Thomas Karlsson från panelen rundar dock av Scandinavian e-Business Camp 2012.
 
SEBC sändes via Solidtango

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Har varit chefredaktör på Ehandel.se under flera år. Jobbar idag både på redaktionen och med det tekniska i bakgrunden. Författare av världens bästa nyhetsbrev Ehandelsnytt. Utbildad dataingenjör.

Annons
Ny grupp ska sätta Jönköping på <nobr>e-handelskartan</nobr>

Ny grupp ska sätta Jönköping på e-handelskartan

Nätverket E-handel i Jönköping har hittills nått över hundra medlemmar.

Annons
Annons
Ministrarna: E-handeln har en viktig roll i utvecklingen

Ministrarna: E-handeln har en viktig roll i utvecklingen

Nätapoteken spelar en viktig roll på landsbygden, anser Gabriel Wikström och Mikael Damberg.

Minus 7 miljarder för den tyska <nobr>e-handelsraketen</nobr>

Minus 7 miljarder för den tyska e-handelsraketen

E-handelsgruppen arbetar mot lönsamhet.

Chiquelles VD ska inspirera till global invasion på Emeet

Chiquelles VD ska inspirera till global invasion på Emeet

Pouya Boland kommer till Helsingfors med gränshandel och ett stort lass inspiration.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Qliros VD om försäljningen:

Qliros VD om försäljningen: "Klart att vi är nöjda"

Marcus Lindqvist ser bättre möjligheter till lönsamhet hos Qliro Group när Lekmer är ute ur bilden.

Qliro: Lekmer värderades till 90 miljoner kronor

Qliro: Lekmer värderades till 90 miljoner kronor

"Villkorad av en nyemission om minst 150 miljoner".

Babyshop köper Lekmer

Babyshop köper Lekmer

Qliro gör sig av med problembarnet.

Annons
Annons
En Himla efterfrågan fick dem att göra om <nobr>e-handeln</nobr>

En Himla efterfrågan fick dem att göra om e-handeln

Kundernas intresse gjorde att inredningsföretaget gav sin nordiska e-handel en rejäl make-over.

1
Butiksägare får nog: Inför avgift för att prova kläder

Butiksägare får nog: Inför avgift för att prova kläder

150 kronor i timmen för att prova klänningar.

NRK trötta på Skam-handeln - kan kräva skadestånd

NRK trötta på Skam-handeln - kan kräva skadestånd

Inget av de företag som säljer produkter relaterade till TV-succén Skam har fått tillstånd att göra det.

Annons
Annons
Annons
Jobb på Ehandel.se

Olsson & Gerthel söker:

Inköpsassistent / Administratör

Jollyroom AB söker:

Inköpare Inredning

Rapunzel of Sweden söker:

Webbdesigner / Grafisk formgivare

Elekcig AB söker:

E-commerce manager

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se
Tel: 042-21 71 71

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Telefon: 042-21 71 71
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem