Annons

Scandinavian e-Business Camp höjer ribban

Scandinavian e-Business Camp höjer ribban

2012-05-29 08:25

I slutet av förra veckan var vi i Göteborg på Scandinavian e-Business Camp (SEBC). Ett evenemang som arrangeras av e-handelsleverantören Jetshop och som förra året visade sig vara ett riktigt kompetent e-handelsevent. I år hade de höjt nivån ytterligare och det var fler än vi som var imponerade av evenemanget.

Jetshop hade detta år valt Clarion Hotel Post för att hålla sitt evenemang. Ett helt nytt hotell mitt i Göteborg som erbjuder fina lokaler både för mingel och för föredrag. Ett av de största lyften ifrån föregående år kan ha varit lokalerna och upplägget som nu kändes mycket professionellt.

Peo (Shirtstore), Rikard (Tonerlagret) och Sïmon (Brightstep)
Deltagarna Peo, Rikard och Sïmon utanför Hotel Post

Det var inte bara ett fint yttre på SEBC utan precis som förra året bjöds det även på bra innehåll. Det var många duktiga föreläsare och inget märkbart sälj. Både små och stora e-handlare delade med sig på scenen.

En alldeles för bra moderator

Jetshop var mycket angelägna om att publiken och tittarna, som såg vår livesändning, skulle kunna ställa frågor till talarna. Detta sköttes bra och även om det ibland blev lite tajt med tid så lyftes det många frågor ifrån publiken.

Carin Hjulström var årets moderator
Carin Hjulström var moderator

Det största problemet gällande frågor från publiken var förmodligen att Carin Hjulström gjorde ett alldeles för bra jobb som moderator. Flera påpekade hur hon ställde alla frågor själv vilket ibland gjorde panelen överflödig. Detta visar dock endast hur duktig Carin var som moderator. Hon gjorde ett utmärkt jobb med att styra evenemanget på rätt väg.

Transparens och mingelfest

Svante höll inte tillbaka utan berättade allt
Svante Tégner från Bubbleroom delade med sig av allt

Den första dagen av SEBC var som sagt full av intressanta föreläsningar och två som fastnade hos många var Therese Mc Donald, som behandlade sociala medier, och Svante Tégner på Bubbleroom som var mycket transparent. Det var även kul att höra Peo Olsson prata om internationalisering, Peo som senare vann ett pris under Jetshop Awards.

Lobbyn på Clarion Hotel Post
Det var även bra mingel i lobbyn på Hotel Post

Dag ett avslutades med en e-handelsfest som vi tyvärr missade. Vi hörde dock att det var mycket bra mingelmöjligheter men att den verkade sakna rockstarkänslan som hade infunnit sig förra året. Det ska i alla fall ha varit en trevlig tillställning med god mat och avslutning på Lounge Nattklubb.

En hemlig gäst och en oväntad gäst

Arne på Posten visar sin nya tröja från Shirtstore
Arne på Posten visade upp en tröja han köpt

Den andra dagen av SEBC startade med en hemlig gäst. Det var dock inte alla som hade tagit sig upp ännu, utan många fick delta via vår livesändning. Den hemliga gästen var Hanna Wekell från Ung Cancer. Hon gav ett mycket känslosamt framträdande som fick halva publiken att gråta. Efter Hanna skulle Anders Steen från Katshing föreläst men han var tyvärr sjuk. I stället fick Sïmon Saneback från Brightstep kliva in med mycket kort varsel, han fick reda på det under festen dagen innan. Sïmon gjorde dock ett bra jobb och lyfte intressanta frågor kring logistik.

Avslutningen var kärleksfull

Jarno i diskussion med Carin
Jarno från Nelly.com i frågestund med Carin

Under den sista dagen av SEBC fick vi även möta Jarno Vahantapio från Nelly, som alltid bjuder på underhållning. Den som fick avsluta hela evenemanget var dock Magnus Lundin från nätbutiken Uttaget. Han lyfte hur viktigt det är med kärlek till sina kunder och det var ett trevligt föredrag som avslutade SEBC. Älska dina kunder och gör bra skit var det Magnus förmedlade och vi kan inte annat än att hålla med.

Jetshop bjöd även i år på ett bra evenemang och för er som inte var där, eller inte kunde titta på våra livesändningar, så har vi det mesta sparat. Två föreläsningar har tyvärr fallit bort (Apptus och Discshop) men resten finns att kolla på här nedanför.

Tack ännu en gång till alla som tittade. Vill ni se fler bilder från SEBC tar ni er till vårt bildgalleri. Ni finner även en del bilder här hos Jetshop.

 

Livesändningar från SEBC 2012


DAG 1: Denna sändning bjuder på Lesley Pennington från Bemz.com och Carl Fritjofsson som berättar om den nya tjänsten Wrapp.


DAG 1: Efter lunch gick Peo Olsson från Shirtstore.se och Peter Christensen från Protecty.dk upp på scenen och snackade om internationalisering. Dessa grabbar följdes av Therese Mc Donald som väckte publiken med en diskussion kring sociala medier.

DAG 1: Svante Tegnér från Bubbleroom är inte rädd för transparens och ville slänga upp alla siffror på skärmen. Han följdes av Arne "på Posten" Andersson som höll i Jetshop Awards.

DAG 2: Dag två inleddes med den hemliga gästen Hanna Wekell från Ung Cancer, som verkligen berörde publiken. Efter Hanna tog Sïmon Saneback över scenen där han bland annat lyfte upp logistiken på bordet. Jarno Vahantapio från Nelly bjöd på sin rockstarkarisma och avslutade förmiddagen.

DAG 2: Det sista passet börjar med David Hultvall som håller i bildtävlingen, där vi borde ha vunnit med följande bild. Tomas Gustafsson berättar sedan om Brämhults varumärkesbyggande. Magnus Lundin på Uttaget.se avslutar med sin kärlek till kunderna. Patrik Müller och Thomas Karlsson från panelen rundar dock av Scandinavian e-Business Camp 2012.
 
SEBC sändes via Solidtango

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Har varit chefredaktör på Ehandel.se under flera år. Jobbar idag både på redaktionen och med det tekniska i bakgrunden. Författare av världens bästa nyhetsbrev Ehandelsnytt. Utbildad dataingenjör.

Annons
Extra adress öppnar dörren för fler hemleveranser

Extra adress öppnar dörren för fler hemleveranser

Nytt samarbete mellan Glue och Bring ska öka e-handeln.

Annons
Annons
Onlinepizzas galna midsommar: Ökade med 40%

Onlinepizzas galna midsommar: Ökade med 40%

"Vår bästa dag sedan nyårsdagen 2016".

Krav från e-handlare: Hantera bedrägerierna centralt

Krav från e-handlare: Hantera bedrägerierna centralt

Stor frustration när den lokala polisen inte hinner med nätbedrägerierna.

Dustins VD avgår - tar över på Kinnevik

Dustins VD avgår - tar över på Kinnevik

Ersätter Kinneviks förra VD som avgick med omedelbar verkan i december 2016.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Ordning och reda när ImseVimse blir med e-handel

Ordning och reda när ImseVimse blir med e-handel

Nyanställer för att satsa globalt.

Studentmössor för 20 miljoner efter fem år på nätet

Studentmössor för 20 miljoner efter fem år på nätet

E-handelsföretaget Crownstudent har förändrat marknaden med sin 3D-baserade och interaktiva e-handel.

2
Så blir Zalandos nya Sverigelager

Helgläsning: Så blir Zalandos nya Sverigelager

Zalandos logistikchef berättar allt om e-handlarens hittills största satellitlager som nu byggs utanför Stockholm.

Annons
Annons
Madlady tog hem storvinsten på hemligt event

Madlady tog hem storvinsten på hemligt event

Nu skänker de pengarna till ett sjukhus för traumatiserade kvinnor i Kongo.

Studenternas nätbokhandel nådde 2 miljoner första året

Studenternas nätbokhandel nådde 2 miljoner första året

Satsar på att dubbla till 4 miljoner kronor i omsättning inom det närmsta året.

1
För dålig sökfunktion - Etsy säger upp 140 personer till

För dålig sökfunktion - Etsy säger upp 140 personer till

15 procent av personalstyrkan får lämna företaget.

Annons
Annons
Annons
Jobb på Ehandel.se

Jollyroom söker:

SEM/PPC Specialist

Tallink Silja AB söker:

Web Manager

Conrad.se söker:

Kundtjänstmedarbetare med intresse för teknik sökes

Rapunzel of Sweden söker:

Social Digital Manager

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se
Tel: 042-21 71 71

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Telefon: 042-21 71 71
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem