Schenker Privpak utökar med lördagsleveranser i jul

Julen är en viktig tid för alla e-handlare och julhandeln spås bli större än någonsin. Därför väljer nu DB Schenker Privpak att utöka med lördagsleveranser under julen till sina ombud i Stockholm, Göteborg och Malmö.

I förra veckan meddelade DB Schenker Privpak att man nu även kommer att erbjuda distribution till Danmark. Via ett rikstäckande nät med fler än 1 000 paketombud över hela Danmark kan svenska e-handlare, från och med förra veckan, skicka paket till sina danska privatkunder.

Nu kommer ytterligare en nyhet inför julhandeln där DB Schenker Privpak meddelar att man kommer att utöka med lördagsleveranser under julen.

Annons

– Som ett led i att förbättra vår service mot er och era kunder, har vi beslutat att under julveckorna leverera paket till en del av våra ombud även på lördagar. Lördagsleveransen kommer att ske under tre helger till en stor del av våra ombud i Stockholm, Göteborg och Malmö. Helt utan extra kostnad, skriver Schenker i ett pressmeddelande.

Hoppas på minskad julstress

Posten gjorde något liknande förra året när man valde att köra ut paket till sina postombud lördagen den 22 december. Anledningen då var främst att julen inföll på en måndag, och trots att ombud runt om i landet är oroliga, tror Posten att det kommer att gå smidigare i år och planerar inte för några helgleveranser när julen närmar sig.

För Schenker är det däremot en viktig del i arbetet med att utveckla sin service och lördagsleveranserna kommer att ske under veckorna 49, 50 och 51 till ett antal ombud, i och kring, landets tre största städer.

– Vår förhoppning är att detta ska ge era kunder en bättre upplevelse, med kortare köer och en något minskad julstress, skriver Schenker.

 

Källa: Press

Annons
Annons