Schenker kortar ledtiderna i Europa med dagliga avgångar

Upp till 4 dagars kortare ledtider.

Endast två dagars ledtid om du skickar till Tyskland, Danmark och Nederländerna, tre dagar till Frakrike, Östeuropa och Norra Italien och fyra dagar för den som vill skicka till Spanien, England och sydosteuropa. Det är vad som gäller för den som skickar något med DB Schenker från och med igår.

- Ingen av våra konkurrenter är i närheten av att matcha vårt nya erbjudande, säger Magnus Strand, chef för Division Land för DB Schenker i Sverige och Danmark, i ett pressmeddelande.

Annons

Fler dagliga avgångar

Den största förändringen är att avgångarna blir betydligt tätare än tidigare, med dagliga avgångar till de flesta länder i Europa. Enligt Magnus Strand kommer det även leda till bättre kvalitet i leveranserna.

- Vi har sedan tidigare dagliga avgångar till England, Tyskland, Danmark, Portugal och Finland och erfarenheterna från de länderna är fantastiskt goda. Utöver att vi minskat ledtiderna kraftigt har vi också fått en rejäl ökning i leveranskvalitet, säger Magnus Strand.

Knutit samman Europeiskt nätverk

I och med de tätare avgångarna så har DB Schenker knutit samman hela sitt europeiska nätverk, vilket på ett effektivt sätt gynnar svensk export och import, i synnerhet till mindre länder, enligt Schenker.

- Om vi tar länder som Portugal och Rumänien som exempel, trafikerades de tidigare med en lastbil vardera i veckan från Sverige. Från och med igår trafikerar DB Schenker dagligen flera strategiska orter i de länderna, vilket gör att slutmottagaren får sitt gods mycket snabbare än idag.

"Ingen kan matcha vårt erbjudande"

Bäst förändring får länder i sydeuropa, där ledtiderna förkortas med tre till fyra dagar. Ett svårslaget erbjudande, enligt Magnus Strand.

- Andra aktörer kan möjligen ha samma geografiska täckning, men vad jag vet kan ingen matcha vårt erbjudande när det gäller vare sig kvalitet, frekvens eller ledtid till Europa, säger Magnus Strand.

Annons