Schenker räknar kallt med nytt övervakningssystem

DB Schenker som har hand om de dagliga leveranserna till Sveriges apotek satsar på ett nytt övervakningssystem. Därmed ska man vara först i Sverige med att erbjuda transporter med spårbarhet på sändningsnivå och temperaturövervakning i realtid.

DB Schenker sköter de dagliga leveranser till Sveriges 1350 apotek. Hanteringen av läkemedel omgärdas av stränga regelverk, bland annat när det gäller temperatur. Därför satsar man nu på ett nytt övervakningssystem för temperaturkänsliga sändningar.

Temperaturövervakningen startar i samma ögonblick som godset hämtas på kundens terminal. Den pågår sen under hela transporten och avslutas först vid leverans till apoteken. Om systemet indikerar att temperaturen är på väg utanför de godkända gränsvärdena larmar temperaturgivaren till chaufförens handdator eller till terminalförmannens mobiltelefon som då kan vidta åtgärder för att höja, eller sänka temperaturen.

Annons

– Det unika med den här lösningen är att den är kopplad till DB Schenkers handdatorutrustning vilket innebär att varje sändning kan övervakas i realtid genom hela transportkedjan, säger Jesper Gustafsson, Solution Design Manager på DB Schenker.

Satsar brett inom läkemedel

Läkemedel är ett segment som DB Schenker satsar stort på. För att kunna möta de krav och regelverk som gäller vid hanteringen av läkemedel har man lagt stort fokus på utbildning av personal och samverkande åkerier.

Man har också på samtliga DB Schenkers terminaler skapat ett speciellt utrymme för att hantera temperaturkänsliga sändningar där specialutbildad personal arbetar med kvalitetssäkring av läkemedelstransporterna.

– Med dessa satsningar ligger vi långt framför våra konkurrenter. Vi satsar brett inom läkemedel, och för att lyckas i det segmentet måste vi vara säkra på att kunna leverera kvalitet i varje led. Människor som behöver mediciner måste kunna lita på oss och att det vi levererar är att lita på. Därför tar vi ett personligt ansvar att leverera läkemedel till rätt plats och i rätt tid, säger Mats Grundius, chef för Division Land inom Schenker AB.

Källa: Press

Annons