Annons

Schenkers nya tjänst gör det enklare att skicka paket

Schenkers nya tjänst gör det enklare att skicka paket

2012-12-03 11:11

DB Schenker lanserar en ny tjänst för att göra det lättare att skicka paket. Med Skicka Enkelt kan både privatpersoner och företag snabbt och enkelt skicka paket och gods, upp till 999 kg, inom Sverige genom några klick på datorn.

Tidigare var företag tvungna att teckna avtal och privatpersoner kunde enbart skicka paket som vägde max 20 kg. Med sin nya tjänst Skicka Enkelt hoppas DB Schenker förenkla processen för sina kunder.
– Vi gör det enkelt för våra kunder att kunna köpa transport för så pass tungt gods och betala med kort. Vi är dessutom ensamma om att kunna erbjuda samma tjänst till privatpersoner, säger Niklas Ward, projektledare för Skicka Enkelt.
E-handeln och dess utveckling i Sverige går fort framåt, något som ständigt kräver nya lösningar inom distribution.
– E-handelskunderna kräver möjlighet att göra beställningar tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det traditionella sättet att boka en beställning via telefon är ju låst till kontorstid och att teckna avtal hos oss tar vanligtvis ett dygn innan beställningen kan genomföras. Nu tar vi bort dessa hinder, säger Niklas Ward.

Två dagars leveranstid

För att skicka går man in på DB Schenkers hemsida, klickar på Skicka Enkelt och fyller i mått, vikt och destination för sitt paket. Man får sen direkt uppgifter om vad transporten kommer att kosta.

Kunden kan betala med kort eller via Internetbank och paketet eller godset lämnas sen in på närmaste terminal eller ombud för DB Schenker Privpak, företagare kan även få det upphämtat på sin arbetsplats. Leveranstiden är två dagar och utlämning sker på något av DB Schenkers 1 600 ombud, eller 28 terminaler i Sverige
– Vi ser det som en stor förbättring för alla företag som inte skickar paket eller gods så ofta. De kan nu skicka direkt utan att först teckna avtal. Även privatpersoner gynnas eftersom de nu kan skicka gods som väger upp till 999 kg, säger Niklas Ward.
Arbetet med att ta fram verktyget bakom Skicka Enkelt är ett samarbete med företaget Unifaun, som under många år arbetat med att skapa standardiserade IT-lösningar för transportbranschen.

– Skicka Enkelt är det enda system i Norden där kunden enbart behöver ange mått, vikt och destination, resten sköter systemet. Kunden behöver alltså inte ha några förkunskaper om olika fraktsätt och tillval, säger Staffan Isaksson, chef produktstrategi och marknad på Unifaun.
Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Rikard
2012-12-03 11:29

Vad köstar det att skicka ett paket då?

markgard
2012-12-03 11:44

Från 55 kr (som tidigare, inlämning på ombud). Pris fås direkt på skärmen efter inmatning av vikt, volym och destination.

pyhobby
2012-12-03 13:15

Jag har använt fraktabilligt.se en tid nu, liknande tjänst men då är alla möjliga fraktbolag samlade och det billigaste alternativet väljs per automatik. Schenker verkar dock ha lägre priser via sin egna sida, i alla fall för ett paket i storleken jag jämförde med. Visserligen ingår hämtning i priset via fraktabilligt så det kanske inte är jämförbart trots allt.

Parvelito
2012-12-03 13:15

Spontant så gillar jag den, även om den kunde göras ännu enklare genom att lyfta bort det där med emballaget. Det köper man och betalar ändå hos ombudet.

Vill ni göra det ännu enklare så ge kunden en kod att ange till paketombudet så skriver de ut en etikett där. Mycket bättre än hemmautskrivna etiketter som tejpats fast på de mest märkliga sätt. Det ger också mer möjligheter för mig som handlare att snabbt ordna med en returfrakt till en kund som fått något fel. De får en kod som de anger till paketombudet när de kommer med sitt paket.

Om ombuden dessutom hade ett packbord med en rulle kraftpapper och pakettejp så skulle kunderna där kunna få till riktigt prydliga paket som håller för att transporteras.

markgard
2012-12-03 17:39

@pyhobby: Vårt primära syfte med Skicka enkelt är att göra det enklare för alla att skicka ända upp till nästan ett ton. Samtidigt vet vi att priset är viktigt och har därför tagit fram en prislista för tjänsten vi hoppas skall vara attraktiv för målgruppen.

@Parvelito: Jättekul att du gillar tjänsten och tack för dina tankar, alltid intressant att läsa dem. Tar till mig detta.

Annons
Modehandlaren om att starta TV-kanal på Instagram

Modehandlaren om att starta TV-kanal på Instagram

Ny het funktion.

Annons
Annons
Happy Socks-grundarnas nya näthandelsprojekt i kris

Happy Socks-grundarnas nya näthandelsprojekt i kris

Utförsäljning med 50 procents rea i e-handeln.

Svenskt företag fälls för omslagsbild på Facebook

Svenskt företag fälls för omslagsbild på Facebook

Fruktfajt med fällande utgång.

Adlibris storsatsar på nytt lager - bygger ut med 5300 kvadrat

Adlibris storsatsar på nytt lager - bygger ut med 5300 kvadrat

Kan bli större än Apoteas.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Så ska MediaMarkt krossa konkurrenterna - erbjuder hämtning efter 30 minuter

Så ska MediaMarkt krossa konkurrenterna - erbjuder hämtning efter 30 minuter

"Handlar framförallt om att tillgodose kundens behov".

Elgigantens e-handel ökade med 32 procent

Elgigantens e-handel ökade med 32 procent

Kedjan har en tredjedel av den svenska elektronikmarknaden.

Gravtester och alkomätare i söktoppen hos Fyndiq just nu

Gravtester och alkomätare i söktoppen hos Fyndiq just nu

Men vad folk faktiskt köper är en annan femma.

Annons
Annons
Whiteboards för en halv miljon när e-handlare crowdfundar

Whiteboards för en halv miljon när e-handlare crowdfundar

Finansierat kampanjen med 189 procent.

Annons
Annons
Annons
Jobb på Ehandel.se

Sportamore söker:

Purchaser (Sportswear)

Tenson söker:

E-commerce Manager

Viron Media AB söker:

Webmaster

Lagerhaus AB söker:

Community Manager


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta