Schenkers pakettjänst täcker snart hela Europa

DB Schenker och GLS Group har tecknat ett nytt strategiskt samarbetsavtal för paketleveranser i stora delar av Europa.

Sedan tidigare erbjuder DB Schenker pakettjänster i Sverige, Norge, Finland och Polen. År 2000 inleddes ett partnerskap med distributören GLS Group, General Logistics Systems, som tillhandahåller paketleveranser i 37 länder i Europa. Nu utökare de båda parterna samarbetet.

Något som innebär att Schenker snart kan erbjuda en EU-omfattande pakettjänst och att GLS utökar sitt erbjudande gällande godstrafik.

Annons

– Internationella fraktkunder efterfrågar alltmer pakettjänster, och med den utveckling vi ser av den internationella e-handeln har den europeiska paketmarknaden goda tillväxtmöjligheter, säger Ewald Kaiser, styrelseledamot i Schenker AG.

Tyskland först ut

Enligt samarbetsavtalet kommer Schenker att hantera delar av transportkedjan själv och samlasta paket med gods. GLS avslutar transportkedjan med leverans till slutkunderna.

– GLS har ett upparbetat nätverk för paketleveranser i Europa som vi nu får tillgång till. Samtidigt kan e-handlarna skicka större sändningar med DB Schenker om de vill, säger Pierre Olsson, presschef på DB Schenker.

Samarbetet kommer att inledas den 1 januari 2016 i Tyskland och sedan lanseras etappvis i hela Europa.

– Nu är vi en logistikpartner som kan leverera allt från pakettjänster till hel- och dellaster över hela Europa, säger Ewald Kaiser.

Annons