Second hand-tjänsten Sellpy expanderar över Sverige

Företaget som hjälper folk att sälja begagnade prylar på nätet lanserar nu i Göteborg och utökar sitt upphämtningsområde i Skåne.

I slutet av 2014 lanserades Sellpy av trion Philip Gunnstam, Michael Arnör och Oskar Nielsen. Ett företag som hämtar upp saker som folk av olika anledningar själva inte orkat eller lyckats sälja, för att sedan kränga dem på Tradera eller sin egen marknadsplats.

Via Sellpys hemsida beställer kunden hem påsar som de sedan fyller med saker de vill bli av med, och efter att påsarna hämtats upp av företaget, sortera man innehållet för att sedan lägga ut det som går att sälja på auktionssajten.

Annons

För detta tar man sedan en provision på 40 procent av försäljningen. 20 procent går till skatt och Tradera medan resterande 40 procent tillfaller den som skickat in varan. Och affärsidén verkar ha fungerat.

En av de största säljarna på tradera

Tidigare har Sellpy tagit in åtta miljoner kronor i en finansieringsrunda där H&M stod som huvudinvesterare och företaget ska idag vara en av de största säljarna på Tradera. Fram tills i våras erbjöd Sellpy upphämtning i Stockholm och Uppsala men i april expanderade man till Malmö.

Nu är det dags för ytterligare ett kliv när företaget lanserar Sellpy i Göteborg och sydvästra Skåne, från Helsingborg till Vellinge.

– Vi fortsätter att öka och i helgen hade vi 14 000 prylar ute till försäljning. Det vi har sett hittills är att av de som beställt hem en påse så återkommer runt 30 procent inom tre månader för att beställa en ny, säger Michael Arnör, till Di Digital.

Tidningen konstaterar samtidigt att Sellpy i fjol sålde prylar för runt 9 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1 miljon. I år räknar Michael Arnör att företaget kommer att trefaldiga sin försäljning.

Annons