Sexleksakstestare inget för Arbetsförmedlingen

Sexleksaksbutiken Oliver & Eva söker sommarjobbare som vill testa deras produkter. Ansökningarna vällde in men efter ett dygn valde Arbetsförmedlingen att plocka bort annonsen då man ansåg den stötande.

Det finns många olika sätt att marknadsföra sina nätbutiker. Omgjorda världshitar är en väg att gå, jobbannonser är en annan. I början av juni sökte OnlinePizza sommarjobbare som ville testa utbudet, och nu är ytterligare en e-handlare på jakt efter testpersonal.

Den här gången är det sexleksaksbutiken Oliver & Eva som letar sommarpersonal som vill testa deras produkter. Enligt annonsen är "tidigare erfarenhet av njutning meriterande, men inte ett krav". Däremot behöver testaren viss teknisk kompetens och erfarenhet av Office-paketet.

Annons

– Vi jobbar hårt med att ge våra besökare så bra information som möjligt och testandet är en del av det. Sedan är vi aldrig sena på att ha kul när vi jobbar, så vi hoppas att vår annons kan förgylla folks surfpaus även om de redan har ett jobb, säger Tobias Lundqvist.

Uppfattades stötande

Lönen är provisionsbaserad, något som inte verkar ha hindrat de sökande och företagets hemsida hade under gårdagen besöksrekord. Jobbet ställer inga krav på B-körkort men den sökande måste vara “logisk, strukturerad, noggrann och ha tålamod”.

Jobbannonsen lades först upp på Arbetsförmedlingens hemsida men efter att den delats 37 000 gånger på bara ett dygn har de valt att ta bort annonsen då de anser att den kan uppfattas som stötande. Sedan dess har Oliver & Eva lagt upp annonsen på sin egna sajt.

– Det är så klart tråkigt att Arbetsförmedlingen uppfattar annonsen stötande. Vår åsikt är att sex ska vara kul och glädjespridande och det var det vi försökte åstadkomma. Vi är inte ute efter att uppröra någon, säger Tobias Lundqvist.

Annons