Shopify utmanar WooCommerce med ett plugin för WordPress

E-handelsplattformen har lanserat ett plugin som gör det möjligt att lägga till en e-handel till det populära publiceringsverktyget.

Kanadensiska Shopify kunde i slutet av förra året visa upp en rejäl ökning av e-handlare som använder sig av plattformen. Nu ska man sprida evangeliet ytterligare med hjälp av en plugin för WordPress.

Shopify har i dagarna släppt en gratis plugin som gör det enkelt för dem som redan använder sig av WordPress att lägga till produkter och köpknappar var som helst på sajten. Till exempel på en valfri sida eller ett blogginlägg.

Annons

"Enklare än någonsin"

Något som innebär att man nu konkurrerar med gratismodulen WooCommerce om att bli e-handelsvalet för dem som ska öppna shop på WordPress.

– Om du har väntat på rätt tillfälle att börja sälja på WordPress, så är väntan över. Nu blir det enklare än någonsin att lägga till en e-handel på din WordPress-sajt och få alla funktioner och den säkerhet som kommer med Shopify, säger Daniel Patricio, Shopifys product manager.

Kommer med en månadskostnad

Utöver ett plugin har Shopify även passat på att släppa tre nya teman, som är gratis till en början, tillsammans med Themezilla, Themify och Ultralinx. Teman som ska passa bra till den nya e-handelsfunktionen. Det tillkommer dock en månadskostnad på 9 dollar för att få tillgång till Shopifys e-handelsfunktioner för WordPress.

– Du hanterar alla dina sidor och inlägg i WordPress precis som vanligt medan Shopify hanterar allt annat. Som betalningar, en säker kassa, frakt, inventering, skatter och alla andra svåra saker som kommer med att sälja online, säger Daniel Patricio.

Annons