Shopping i Instagram Stories har kommit till Sverige

Har redan klickats på av 90 miljoner världen över.

Tidigare i år kunde vi berätta att Instagrams försök att avancera inom e-handeln hade spridit sig till det sociala mediets populära funktion Instagram Stories. Funktionen, som skulle göra det smidigare att sälja direkt till personer som följer ens Instagramkonto, lanserades först som ett test på utvalda marknader.

LÄS ÄVEN: Instagram Shopping - nu även på Instagram Stories

Annons
Annons

Nu meddelar Instagram att det nya säljupplägget har rullats ut på totalt 46 marknader, och enligt vad vi på redaktionen har lyckats leta fram, är Sverige en av dem.

Skapar ny väg till e-handlaren

Förändringen innebär att e-handlare nu kan lägga upp en e-handelssymbol - det vill säga med en liten kundkorg - där produktens namn syns. Klickar följaren på symbolen kommer det upp en ny ruta där det står "visa information" - eller "see details" på engelska. Och därifrån kan kunden klicka sig vidare till e-handlarens nätbutik.

Enligt Instagram ska redan 90 miljoner Instagram-användare ha klickat sig vidare via en av shopping-symbolerna på Instagram Stories. Totalt ska nu 400 miljoner konton interagera med Stories varje dag.

Lanserar ny shoppingkategori

Samtidigt inför Instagram en annan nyhet i e-handelns tecken. Det handlar om att en kategori med namnet "shopping" dyker upp när man som Instagramanvändare vänder sig till appens sökfunktion. Enligt Instagram ska shopping-funktionen vara personligt anpassad till användaren.

Sedan tidigare har Instagram kategorier som "träning", "inredning" och "mat" som alternativ i sin sökfunktion. Shoppingkategorin ska enligt Instagram rullas ut globalt, med start denna veckan.

LÄS ÄVEN: E-handlarna hyllar Instagram Shoppings intåg i Sverige

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!