Simris Algs VD lämnar – grundaren återvänder

"Ett gemensamt beslut".

E-handelsföretaget Simris Alg, med den något ovanliga affärsidén att odla och sälja hälsoprodukter baserade på alger, möblerar om i toppen. 

“Det bästa för bolaget”

Det innebär att Jonas Regnér, som tog över som VD efter grundaren Fredrika Gullfot, lämnar företaget efter bara några månader. Samtidigt återgår Gullfot själv som VD igen.

Annons

- Vi har tillsammans kommit fram till att det är det absolut bästa för bolaget att jag går tillbaka som vd, säger Fredrika Gullfot till Breakit.

Hon grundade bolaget 2011 och odlingen finns i byn Hammenhög på Österlen i Skåne.

“Grundaren måste leda bolaget”

Förhoppningen inför att Jonas Regnér tog över VD-posten ska ha varit att försäljningen skulle öka, vilket dock inte tycks ha skett. Fredrika Gullfot ser nu fram emot att åter leda bolaget. 

- Det är på något sätt grundaren som måste leda bolaget. Kombinationen med att arbeta som styrelseordförande och extern vd blev inte så bra som jag hoppats, det är så mycket mer jag vill göra, säger hon.

Ska sälja på Apoteket

Enligt Gullfot ligger det inte någon konflikt bakom att Regnér lämnar bolaget och nu ska fokus fortsätta ligga på att öka försäljningen. Nyligen ska ett avtal med Apoteket ha upprättats, vilket innebär att Simris Alg kommer kunna sälja sina omega 3-tillskott via dem.

Förändringarna i företaget innebär även att Fredrika Gullfot inte längre kommer att vara styrelsens ordförande. Det blir istället Anders Laurin och alla förändringar gäller med omedelbar verkan.

Annons