Annons

Skånsk modeoutlet tar klivet ut på nätet

Skånsk modeoutlet tar klivet ut på nätet

2013-07-11 09:21

SWEdala Outlet är en av de större aktörerna i södra Sverige inom outletbranschen. I dag har företaget två butiker där man säljer välkända varumärken inom mode, jeans, streetwear och designklädmärken. Nu tar man även klivet ut på nätet och öppnar sin e-handel, swedalaoutlet.se.

År 2006 öppnade den första butiken i Svedala, strax utanför Malmö och med sin butiksyta på 2000 kvadratmeter har den blivit ett populärt resmål för modeintresserade människor i sydvästra Skåne. Sedan 2011 har man även en butik på handelsområdet i Löddeköpinge mellan Malmö och Landskrona.

Tankarna på e-handel har funnits en längre tid eftersom intresset varit stort från besökare och kunder från hela landet. En anledning att det dröjt är att tiden inte riktigt räck till, det var också viktigt att hitta en e-handelsleverantör som passade deras befintliga butiksdatasystem.

– Att välja e-handelsplattform är inte enkelt i dagens läge då det finns så många olika slags lösningar på marknaden. Då vi använder butiksdatasystemet, Retail Pro från Retail Store Scandinavia, krävdes en leverantör med bra kunskap kring en integrerad koppling till det systemet. Efter ett möte med E37 var beslutet enkelt att ta och vi har i nära samarbete med dem tagit fram denna lösning, säger Conny Mårtensson och Fredrik Wahlberg, ägare till SWEdala Outlet AB.

Värvade e-handelsansvarig

E-handelsprojektet har pågått i drygt fyra månader och eftersom kunskapen att starta en webbshop inte fanns i företaget sedan tidigare, valde man att anställa en person utifrån med rätt kompetens för att kunna ta helhetsansvaret för satsningen.

– Att lansera Swedala Outlet på nätet var en ny och spännande utmaning för mig, säger Mikael Rehn som är ansvarig för e-handeln i företaget och fortsätter. Med erfarenhet från e-handel sedan tidigare var det ändå nya system och rutiner att sätta sig in i men med smarta lösningar har det hela gått smärtfritt. De flesta artiklar vi har i butikerna i dag synkroniseras kontinuerligt mellan butiksdatasystemet och webbshopen för att hela tiden tillhandahålla ett aktuellt sortiment.

Mikael Rehn säger också att i en bransch som stundtals är skakig gäller det att visa framfötterna och att ge bra service gentemot kunderna. Såväl i butikerna som på nätet, och e-handeln är nu en viktig del av SWEdala Outlets framtidsplan.

– Lanseringen nu är att betrakta som en försiktig sådan där fler funktioner och mer innehåll samt bredare sortiment successivt kommer att dyka upp framöver. Vi vet vad vi kan och vad vi vill, säger Mikael Rehn.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Partykungen fortsätter uppåt - omsatte 166 miljoner kronor

Partykungen fortsätter uppåt - omsatte 166 miljoner kronor

Backar med tre miljoner.

Annons
Annons
BabyBjörn startar dotterbolag i Kina:

BabyBjörn startar dotterbolag i Kina: "Stor potential"

Expanderar i Asien.

"Om Amazon kommer hit ska vi kräva kollektivavtal"

"De ser inte människor som levande varelser".

Strejk på Amazon: “Ingen mer rabatt på våra inkomster”

Strejk på Amazon: “Ingen mer rabatt på våra inkomster”

Vill ha höjda löner.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Clas Ohlsons e-handel sjönk med 13 procent

Clas Ohlsons e-handel sjönk med 13 procent

Skyller på förra årets fest.

Axfoods nya rekord - <nobr>E-handel</nobr> växte med 37 procent

Axfoods nya rekord - E-handel växte med 37 procent

Enligt färska siffror.

Rollup-Kungen förvärvar konkurrent:

Rollup-Kungen förvärvar konkurrent: "Ökar tempot"

Siktar på 100 miljoner.

Annons
Annons
Nedlagda Lantbutiken.se har öppnat igen

Nedlagda Lantbutiken.se har öppnat igen

"Tillbaka i ny kostym".

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta