Skånsk outdoorleverantör lanserar finsk E-handel

Dobsom, en svensk leverantör av funktionella kläder för träning och aktiv fritid, testar gränserna med e-handel för den finska marknaden.

I förra veckan meddelade Daily Sport, ett svenskt sportmodeföretag som bland annat designar och säljer golfmode för kvinnor, att man lanserat sin första egna e-handel. Det för att ge sina kunder möjligheten att handla hela deras sortiment på ett och samma ställe.

Ett allt vanligare tilltag och något som Dobsom, en annan svensk leverantör av träningskläder gjort sedan ett tag tillbaka. Nu tar man även klivet österut med en ny webbshop för den finska marknaden.

Annons

Goda möjligheter

Dobsom har sitt huvudkontor i Höör och deras huvudmarknad är Sverige men man finns även i Polen, Tyskland och i Finland där man haft försäljning via distributör sedan 1997.

– Vi ser goda möjligheter att även sälja vårt fritids/outdoor sortiment i Finland och nu startar arbetet med att marknadsföra dessa produkter i Finland. Vi vet att e-handlare som jobbar internationellt säljer en del av detta sortiment i Finland, men de har bara en bråkdel av de modeller vi har att erbjuda, säger Michael Paradis, vd för Dobsom.

Annons