Skånska Byggvaror cyklar 120 mil till Paris

Nätbutiken Skånska Byggvaror storsatsar på välgörenhet och stödjer nu samtliga 11 lag som kommer att cykla mot Paris som en symbol för kampen mot barncancer.

Team Rynkeby som välgörenhetsprojektet heter har vuxit till ett av Nordens största sedan starten i Danmark 2002. Insamlingen ska oavkortat gå till cancerforskning, bättre behandlingar och stöd till cancerdrabbade barn och familjer.

Idén om att cykla till Paris såg dagens ljus redan 2001 då en av Rynkeby Foods medarbetare hade blivit diagnostiserad med en lungsjukdom. Han ville gärna bli lite mer hälsosam även om att sluta röka inte ska ha framstått som ett möjligt alternativ.

Annons

Över 60 miljoner kronor

Det hela slutade med att ett lag cyklister drog iväg från Ringe i Danmark till Paris med stöd av juiceföretaget. I slutet av resan hade man kvar pengar som då donerades till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital.

Välgörenhetsprojektet har gått från intäkter på 44 500 kronor 2002 till förra året då donationerna landade på 61,3 miljoner kronor. 2016 förväntas insamlingen slå nytt rekord.

- Genom att stödja kampen mot barncancer vill vi visa våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att vi också vill göra skillnad. Vi är glada att kunna stötta de tusentals ideella krafter som varje år kämpar för livet i det fantastiska projektet Team Rynkeby, säger Paul Ljungberg, personalchef på Skånska Byggvaror.

Ska nu sponsra alla lag

För andra året i rad medverkar även en medarbetare från Skånska Byggvaror i projektet som kröns av den 120 mil långa cyklingen till Paris.

- Vi är djupt tacksamma och imponerade över Skånska Byggvarors beslut att bli en nationell sponsor. Deras engagemang är totalt och deras stöd ger enorm energi till våra lag och deras arbete med att kämpa för livet. Att ta klivet från ett lag till alla svenska lag är inget annat än fantastiskt, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

Annons