Skellefteåbolag ska expandera i Europa med nytt kapital

Instagramtjänsten Printasquare plockar in 2 miljoner i riskapital och tar nu sikte på Europa.

Skellefteåbaserade Purplefox ligger bakom Printasquare, en tjänst som gör det möjligt att framkalla instagrambilder. Bland annat som vanliga kort, posters, fotoböcker och magneter. Tjänsten är sedan tidigare tillgänglig i Sverige och man ska vara en av de ledande på marknaden, nu är det dags för expansion på den europeiska marknaden.

Det efter att man plockat in 2 miljoner kronor från det lokala riskkapitalbolaget Ackra Invest, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Annons

– Att gå på export är något vi länge velat, men vi har avvaktat. Att lansera tjänsten på ett ytterligare språk är inte samma sak som att lyckas rent marknadskommunikativt. Där krävs det både tydliga strategier och starka resurser, vilket vi nu har, säger Fredrik Johansson, delägare i Purplefox.

Nyanställa och utveckla

Investeringen innebär att Ackra Invest går in som delägare i bolaget och att bolaget nu kommer att nyanställa, göra en rad marknadssatsningar samt utveckla tjänsten ytterligare. Tanken är sedan att utlandssatsningen ska lanseras i början av 2016, först ut är Finland och Tyskland.

– Purplefox har visat att de kan sin sak under företagets två unga år. Deras affärsmodell är unik på många sätt och vi ser med spänning fram mot ett händelserikt 2016, säger Arne Morén, vd Ackra Invest.

Annons