Ny tjänst: Skicka något lökigare än ett vanligt blommogram

Vad ger man till den som har allt, en fråga vi alla har ställt oss. En ny tjänst vid namn Purjogram tror sig veta svaret.

Blommor i all ära, men är det inte dags för något som passar alla tänkbara situationer. Den frågan ställde sig Adam Åstrand och lanserade Purjogram, en tjänst som ser till att du kan överraska en kär vän med en purjolök och en personlig hälsning. Snyggt förpackad och rakt ner i brevlådan.

Själva idén med att ge bort lökar tog sin början redan för några år sedan när Adam och en kompis var inbjudna till en 25-årsfest. Vin, choklad eller blommor kändes lite väl blasé att ge bort så det fick bli en purjolök paketerad som en blomma, prydd med ett kort och hälsningen "Tyvärr, blommorna var slut".

Annons

– Just den gången fick jag blicken "Jaha, okej, idiot", av mottagaren och även min polare tyckte att jag var dum i huvudet. Men vid andra tillfällen har det lockat fram ett garv, säger Adam.

Inget man förväntar sig

I somras såg han en liknande tjänst i USA, där de skickar potatisar, och då poppade lökarna upp i huvudet igen.

– Det geniala namnet Purjogram, med kopplingar till blommogram, dök direkt upp i mitt huvud. Sen var det bara att spinna vidare och titta på olika paketeringslösningar, säger Adam Åstrand.

Tjänsten har knappt varit igång ett dygn men det har redan trillat in ett 10-tal lökiga beställningar, och responsen har varit god så här långt.

– Många som hört om iden skrattar och tycker det är kul, vilket är hela poängen med min tjänst. För tänk dig förvåningen när du får hem en mystiskt svart ask och det ligger en purjolök i, det hade man inte förväntat sig, säger Adam.

För tillfället ligger fokus på att få ut tjänsten på marknaden och skapa ett varumärke, men sen finns det alltid utrymme för produktutveckling enligt Adam.

– Självklart ska de hålla samma banala linje som purjolöken.

Annons
Annons