Skidutrustning och snöskotrar bland toppsäljarna på Tradera

Traderas kunder shoppar helst varor efter säsong.

Direkt efter jul kunde Tradera rapportera att rekordmånga svenskar valde att sälja vidare sina julklappar - i vissa fall redan på självaste julafton. Men om pengarna som kom in under december inte riktigt har räckt finns det fortfarande möjligheter att göra affärer på Tradera. Särskilt om du råkar äga skidor, snöskotrar, skridskor, eller någon annan typ av vintersportsutrustning.

Många vill ha begagnad kalender

Det är den typen av varor som toppar försäljningsstatistiken hos Tradera just nu. Allra bäst går det för prylar relaterade till längdskidåkning.

Annons

- Tänk säsong när du säljer dina prylar. Skridskor, hockeygrejer, skidutrustning och vinterkläder säljs för bra priser nu i januari. Även almanackor, kalendrar och kurslitteratur funkar bra att sälja nu, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera, i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning som Tradera har låtit genomföra, har svensken i snitt oanvända saker till ett värde av 15 000 kronor hemma. 60 procent av de tillfrågade anser också att de har för många saker i hemmet. Undersökningen har genomförts av YouGov och bygger på drygt tusen nätbaserade intervjuer med personer som är över 18 år.

Annons