Skincity-grundarna säljer – tar in ny majoritetsägare

Detaljhandelsjätte köper 70 procent.

Skincitys grundare Annica Forsgren Kjellman och Mikael Kjellman har sedan starten 2011 haft en mer eller mindre spikrak tillväxt. Nu har duon bestämt sig för att ta nästa steg i företagets resa - genom att ta in en ny majoritetsägare.

Valet föll på Axel Johnson, som har förvärvat 70 procent av aktierna i bolaget. Mikael och Annica blir dock kvar på sina nuvarande positioner inom bolaget; vd respektive Head of Concept.

Annons

"En attraktiv långsiktig partner"

Såhär kommenterar de i ett pressmeddelande beslutet att sälja till Axel Johnson, vars koncern sedan tidigare omfattar bland annat Kicks, Axfood och Dustin:

- Sedan starten 2011 har vi arbetat för att Skincity ska bli en ledande aktör inom hudvård online. Bolaget är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling och därför välkomnar vi Axel Johnson som ny huvudägare i Skincity. Genom sitt kunnande inom handel och breda kontaktnät i Sverige såväl som internationellt är Axel Johnson en attraktiv långsiktig partner till att fortsatt bygga upp Skincitys position på den nordiska marknaden och expandera internationellt, säger Mikael Kjellman.

- Alltsedan starten har vi haft fokus på kunden – att erbjuda de bästa produkterna och en skräddarsydd rådgivning där vi ser till varje enskild kunds behov. Kundupplevelsen, kunskapen och det ständiga arbetet med att utveckla Skincitys erbjudande genomsyrar vår företagskultur. Vi ser att vår filosofi passar väl in i Axel Johnsons kultur och kan fortleva och utvecklas med den långsiktighet som Axel Johnson representerar, säger Annica Forsgren Kjellman.

Skincitys grundare och Rite Ventures, som gick in som delägare 2014, blir kvar som minoritetsägare i bolaget.

Annons