Skobutik tar klivet ut på nätet i ny satsning

Efter mer än 40 år i den fysiska världen valde Gerd och Fredrik Ask att lägga ner sina skobutiker. Motivationen fanns inte längre och istället ska man nu sälja sina egenproducerade skor på nätet via sin nyligen lanserade e-handel, Jadeask.se.

För över 40 år sedan reste Gerd och Fredrik Ask runt i Europa. I Paris inhandlades ett par stövlar, det under en tid då modet främst styrdes från den franska huvudstaden och London. Väl tillbaka i Sverige öppnade de, fulla av inspiration, sin första skobutik i en källare.

– Vi startade den första butiken med egenproducerade skor 1972 i Göteborg. Den hette Ryttmästaren, det var i samma era som Don Donna öppnade i Stockholm, säger grundaren Gerd Ask till Habit.

Annons
Annons

Butikens utbud fick ett varmt mottagande och under årens lopp har de drivit flera butiker, både i Göteborg och Malmö. Butiken i Malmö stängdes 2012 och i Göteborg avslutades verksamheten 2014. Istället ska man nu satsa på nätet.

– Efter 42 år var jag inte motiverad att driva fysisk butik längre. Jag ville göra något nytt, säger Gerd Ask.

Internationell satsning

Den nya e-handeln som går under namnet Jadeask.se lanserades för två veckor sedan och är idag öppen för svenska kunder, men inom en snar framtid väntar en internationell satsning.

Precis som tidigare kommer man uteslutande att sälja skor under eget namn och till en början handlar det om ett 15-tal modeller där antalet kommer att utökas efterhand. Alla skor ska tillverkas i Italien, något som också gjort sitt avtryck i den nya nätbutikens namn.

– Under åren i Italien har jag fått smeknamnet Jade, då Gerd är svårt för italienarna att uttala. Ask fungerar inte så bra på engelska så därför blev det Jade Ask, säger Gerd Ask.

 

Källa: Habit

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!