Skojätten Footway köper upp mindre konkurrent

"Ett tuffare klimat för mindre e-handlare".

Skojätten Footway är inte främmande inför att köpa upp konkurrenter. På vägen till dagens omsättning på över en halv miljard har de ätit upp en hel del andra nätbutiker som Heppo, Brandos, Runforest med flera.

LÄS ÄVEN: Footway spränger en halv miljard - ökade med 47%

Annons

"Skapat en spännande upplevelse"

Det var dock ett tag sedan bolaget var i förvärvartagen, men nu lägger Footway beslag på nätbutiken Barnskospecialisten. En e-handlare som ska vara inriktad på - du gissade rätt - barnskor.

- Barnskospecialisten har stor kompetens inom barnskor. Med kunnig personal, en informationsrik sajt och expertkunskap har de skapat en spännande upplevelse, som vi vill dela med våra kunder. Affären stärker också vår position inom segmentet , säger Daniel Mühlbach, VD för Footway, i ett pressmeddelande.

 "Stor, lönsam och ledande e-handlare"

Köpeskillingen delges inte. Bolaget bakom butiken, Momlin AB, har en omsättning runt 16 miljoner kronor. Ägaren Malin Ericsson berättar hur klimatet blivit allt tuffare för mindre aktörer och att det känns bra att kunna fortsätta sprida företagets kunskap, men nu under Footways vingar.

- Vi har under de senare åren kunnat känna av ett allt tuffare klimat för mindre e-handlare, samtidigt som efterfrågan på vår expertkompetens fortfarande är mycket stark från kunder, leverantörer och kunniga barnortopeder. Det är mycket glädjande för oss att hitta en lösning där en stor, lönsam och ledande svensk e-handlare tar över ansvaret för att förvalta och vidareutveckla branschens ledande erbjudande inom området, säger Malin Ericsson.

Barnskospecialistens sajt hänvisar nu till Footway.se.

Uppdatering:
Footway meddelar att köpet inte gäller hela verksamheten:

"Förvärvet av tillgångar relaterade till webshoppen Barnskospecialisten innefattar inte verksamheten som helhet utan begränsas till domäner, inventarier och produkter. Affären finansieras från bolagets rörelsekapital som en del i den löpande verksamheten."

Annons
Annons