Skomärke tar försäljningen i egna händer – öppnar butik

Från återförsäljare till e-handel till fysisk butik.

Skotillverkaren Meindl ska ha funnits på den svenska marknaden i snart 30 år. Produkterna säljs främst via andra återförsäljare men för ett år sedan så slog Meindl upp en svensk nätbutik på Meindl.se.

"Vi på Meindl gör tvärtom"

Att varumärken och tillverkare tar försäljningen i egna händer är en trend vi ser allt mer av i och med att e-handeln växer. Nu meddelar Meindl att de kompletterar den egna e-handeln med en egen fysisk butik.

Annons

- Många går från att ha en butik till att starta webbutik, men vi på Meindl Sverige gör tvärtom. Vi ser det som ett naturligt steg för konsumenten att komma till vår fysiska butik som ett komplement till webbshopen, säger Anna Rahm, VD på Moxter AB som sköter Meindls försäljning i Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya butiken heter Meindl Concept Store och öppnade nyligen i Moxters lokaler i Östersund, där även Sverigelagret för Meindl finns.

- Med nio generationer skomakare i samma familj kan Meindl stoltsera med en genuin kunskap om skor och vi på Meindl Concept Store svarar på alla frågor om produktservice, garantier och hur man ska sköta sina kängor, säger Anna Rahm.

Annons