Skulle satsa på e-handeln – nu går de i konkurs

Bolaget bedömer själva att de saknar betalningsförmåga på både kort och lång sikt.

Grundarna, paret Ulrika och Christopher Bjercke, har kallats “Designmakar i nöd och lust” och genom åren ställt upp i åtskilliga reportage om hur de 1996 grundade det egna klädmärket Hunkydory, som bland annat fanns att köpa i företagets egen e-handel.

2012 vann de Damernas Världs prestigefyllda utmärkelse Guldknappen. Men nu är sagan slut. Bolaget HUDO Supply AB, som fram till 28 juni i år hette Hunkydory AB, har på egen begäran försatts i konkurs av Nacka Tingsrätt. Det rapporterar nättidningen Habit.

Annons

Saknar betalningsförmåga

Anledningen till konkursen ska ha varit att bolaget kommit på obestånd och därför saknar förmåga att betala “klara och förfallna skulder”, samt att situationen inte bedöms vara tillfällig.

Beskedet kommer efter att bolagets dotterbolag, Hunky Dory Retail, sattes i konkurs tidigare i år. I det bolaget ingick två fysiska butiker belägna på NK och på Täby Centrum i Stockholm.

Ville relansera e-handeln

Så sent som i början av sommaren ska företaget ha gått ut och berättat att stängningarna av butikerna var ett led i en ny strategi för bolaget. Istället skulle de satsa på att göra om e-handeln och få bättre digital utveckling, enligt Habit. 

Så blir nu alltså inte fallet. Märket Hunkydory säljs idag hos 400 återförsäljare på 10 marknader både inom och utanför Europa, men det är alltså oklart hur länge till.

Begreppet Hunky Dory kommer från början från David Bowies fjärde album från 1971 med samma namn. Det betyder ungefär att livet leker.

Ehandel.se har sökt Hunkydory och deras grundare för en kommentar.

Annons