Skvallerbok gjorde Trump till bästsäljare på Adlibris

Tusentals sålda exemplar hos nätbokhandeln.

USA:s kontroversielle president Donald Trump, fortsätter att skapa sido-effekter även inom e-handeln. Nyligen släpptes ännu en Trump-bok, som skapat stor debatt. Kanske eftersom uppgifterna i den nya boken är tämligen detaljerade - huvudkällan är nämligen Steve Bannon, tidigare chef för Trumps presidentkampanj. 

Eld och ilska i Vita Huset

Efter segern utsågs han till Vita Husets chefsstrateg, men sparkades sedan av Trump i augusti förra året. Det är alltså inte vilken källa som helst, som nu öppenhjärtligt berättat för författaren Michael Wolff, om presidentens alla fel och brister. Titeln “Fire and fury - inside the Trump White House”, säger väl en del bara den. 

Annons

Och tydligen är det många som vill läsa det senaste skvallret - även här hemma i Sverige. Boken har nämligen sålt som smör i Adlibris nätbokhandel.

- Boken säljer väldigt bra, den är just nu uppe i 1800 exemplar och ligger fortfarande på topplistan, skriver Adlibris pressansvariga Linnéa Wiklund till Ehandel.se.

E-handelsbråken kantade Trumps år

Och det är alltså inte första gången som Trumps framfart får efterdyningar inom e-handeln. Trots att han bara hunnit sitta ett år på posten, har har vi på Ehandel.se flera gånger hunnit uppmärksamma honom i olika e-handelssammanhang. Det började med Webhallens oförglömliga skojeri och Penstores kampanj, kort efter att han valts. 

LÄS ÄVEN:
Webhallen skojar med Trump
Pen Store i kampanj mot Trump: “En extrem situation”

Sedan har det fortsatt med e-handelsbråk på Twitter, ett annat e-handelsbråk med Amazons grundare Jeff Bezos och, icke att förglömma, e-handelstullarna som befarades uppstå i och med Trumps försök att omförhandla frihandelsavtalet NAFTA.

LÄS ÄVEN:
Donald Trump i Twitter-attack: “Amazon gör stor skada”
Amazon-grundaren vill dra ner brallorna på Trump 

“Full av lögner”

Och några tecken på Vita Husets egen skvallerhärva kommer att ebba ut finns det knappast. Steve Bannon ska dock redan ha gått ut och påstått att han ångrat sin frispråkighet och igår kom också nyheten att han (än en gång) lämnar den omdiskuterade nyhetssajten Breitbart, som han själv varit med och byggt upp. Trump å sin sida påstår att boken är “full av lögner”. Så länge verklighetens House of Cards rullar ut nya säsonger, lär boken i alla fall fortsätta att toppa nätbokhandlarnas bästsäljarlistor.

Annons
Annons