Smal modell i plussize-tights gick inte hem hos kunderna

Udda marknadsföringsstrategi ledde till kritik på Facebook.

Att klädutbudet kanske inte alltid är det bästa för kvinnor med större storlek är något som bland andra Madlady tagit fasta på, och därmed valt att lansera sin egen plussize-kollektion. En annan e-handlare som också valt att satsa på kläder i lite större storlek är Arrive Guide, som säljer sina varor via Amazons amerikanska sajt.

Men tveksam marknadsföring kan sätta käppar i hjulet även för den mest efterlängtade produkt. Nu har nämligen Arrive Guide och Amazon hamnat i blåsväder efter att ha marknadsfört de större tightsen med en smal modell, som enligt en annonsbild helt och hållet får plats i tightsens ena ben.

Annons
Annons

"Sorgligt och förolämpande"

Detta har fått en kund att reagera i ett argt inlägg på Facebook. Där beskriver hon tightsförsäljarens tilltag som respektlöst, och undrar om det hela är ett skämt. Hon har fått uppbackning av ett antal andra personer, som bland annat tycker att reklamen är “sorglig” och “förolämpande”.

Den aktuella annonsen ska senare ta tagits ner från sajten men i skrivande stund har märket uppe fler annonser där en smal modell har på sig plagg som är uppenbart för stora.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!