Smart brevlåda meddelar när posten kan hämtas in

Mr Postman är en ny smart brevlåda som vill föra snigelposten in i den digitala tidsåldern. Driven av solenergi meddelar den ägaren när posten landat i lådan. Den har också flera smarta säkerhetslösningar och hjälper till att spåra dina paket när de är på vägarna.

Manuel Masri och Simple Elements är gänget bakom Mr Postman. En smart brevlåda som styrs av solenergi och meddelar ägaren när det är dags att hämta in posten. Än så länge tillverkas den dock inte i någon stor skala och man söker just nu finansiering på Kickstarter.

Inspirationen fick Masri från sin hund Firu, som skäller varje gång brevbäraren kommer förbi. Men alla har inte fyrbenta vänner så istället kom de på ett system som varnar smartphoneanvändare när det får fysisk post, ungefär som när man får ett e-postmeddelande.

Annons

Den smarta brevlådan är utrustad med en sensor som känner av när post har levererats, eller hämtats, och meddelar det till ägaren via en app. Den wifi-uppkopplade brevlådan kräver inga nycklar och kan öppnas och låsas på distans via appen. Man kan också dela ut virtuella nycklar till vänner och grannar så att posten kan hämtas in när man är på semester.

Anpassats för e-handel

Mr Postman är programmerad för att kunna lära sig brevbärarens rutiner och varnar ägaren om någon försöker manipulera eller bryta sig in i den. Den har också anpassats för e-handeln och gjorts större än standardbrevlådor för att större post och paketleveranser ska få plats i lådan.

Det ska även gå att lägga in kolli- eller brev-id i appen så att man kan spåra sina leveranser via appen. Om det här är en uppfinning som verkligen behövs får de lärde tvista om, men en eller två rundor till brevlådan i onödan kan den nog spara in.

Källa: Springwise

Annons