Smarta e-handelslösningar prisade i innovationstävling

Post- och telestyrelsen, PTS, har utsett tre vinnare som får dela på 4 miljoner kronor i den elfte omgången av PTS innovationstävling.

Post- och telestyrelsen anordnar sedan 2010 tävlingen "Innovation för alla". Något som innebär att företag och organisationer två gånger om året har möjlighet att ansöka om finansiering av tjänste- och produktutveckling och studier.

Temat för den elfte innovationstävlingen var ”Smartare e-handel”och PTS efterfrågade it-lösningar som förbättrar möjligheten och upplevelsen av att handla på Internet. Tanken är att lösningarna ska underlätta för alla oavsett funktionsförmåga men speciellt för personer med funktionsnedsättning.

Annons

I slutet av 2015 utsågs tre vinnare som den 1 juni 2016 får dela på drygt 4 miljoner kronor i finansiering. En av vinnarna är Proposales. Ett projekt som syftar till att göra det möjligt för individer att köpa produkter och/eller tjänster på distans som presenteras via webbaserade offerter med hjälp av Internethabilitering.

– Proposales är ett nytt sätt att skapa, skicka och övervaka offerter online. Vi skapar ett säljverktyg som underlättar för både säljaren och köparen. Många företag lägger mycket resurser på att göra ett bra intryck på kunden men glömmer ofta helt bort offerten som är sista steget vid en försäljning, säger Joakim Green, grundare av Proposales, till Jnytt.se.

Underlätta oavsett funktionsförmåga

Utöver Proposales kommer även Weavler, en marknadsplats anpassad för användare med låg datorvana samt funktionsnedsättningar inom syn, motorik, kognition samt läs- och skrivsvårigheter, att få dela på prissumman. Precis som Mondido Payments.

Ett projekt som syftar till att ta fram betalflöden för e-handel som är optimerade för olika plattformar, språk, demografi och specialbehov utifrån funktionshinder. Något som ska "förbättra köpupplevelsen och göra betalning för alla möjligt".

– Att köpa och sälja saker via Internet är en stor marknad idag. Utbudet är enormt och konkurrensen hög. Vi är glada över att kunna vara med och påverka så fler kan få tillgång till möjligheten att handla via Internet, till exempel tack vare våra vinnare i den här tävlingen, säger PTS generaldirektör Göran Marby.

Annons