Snabba återbetalningar ger Amazon pengarna tillbaka

Amazon är kända för att uppvakta sina kunder med ett brett urval och snabba leveranser. Nu visar det sig att nätjätten även är kvicka på att ge kunderna sina pengar tillbaka när de returnerar varor. Med sina 1,3 dagar är Amazon den snabbaste nätbutiken i USA.

Enligt en ny undersökning genomförd av StellaService jobbar Amazon inte bara med snabba leveranser för att blidka sina kunder. Man satsar också en hel del på att de ska få sina pengar tillbaka i rask takt om de inte är nöjda med det som levererats.

I genomsnitt tar det endast 1,3 dagar innan pengarna har trillat tillbaka in på kundens konto igen. Något som gör Amazon till den snabbaste nätbutiken i USA när det gäller återbetalning för returnerade varor.

Annons
Annons

En anledning till att det går så snabbt är att man, till skillnad från de flesta andra e-handlare, betalar tillbaka pengarna innan varorna som ska returneras har skickats tillbaka, Något man gör via sin tjänst, Amazon Instant Refund, som rullades ut under förra året.

Lojala kunder spenderar

Det innebär att kunder kan gå in på Amazon och anmäla sin retur, och allt som oftast sitter pengarna på kontot dagen efter. Sedan har de 30 dagar på sig att returnera sina varor. Något Amazon hoppas ska göra kunderna sugna på att spendera pengarna på nytt på marknadsplatsen.

Men det handlar även om att hålla kunderna nöjda och glada. En kund som får en positiv upplevelse av en retur har en tendens att bli en mer lojal shoppare, något som ofta innebär att de spenderar ännu mer pengar i butiken. Något som även Apple insett på senare tid.

– Vårt mål är att se till att kunderna är nöjda med sin upplevelse av Amazon, oavsett om de handlar eller returnerar en vara, säger Kelly Cheeseman, talesperson för Amazon.

Källa: Bloomberg

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!