Snabba leveranser tydligen inte någon raketforskning

Törstar du efter snabba leveranser, då kanske San Francisco kan vara något för dig. Det börjar nästan bli lite tjatigt men nu är det ännu fler aktörer som lovar stadens invånare leverans samma dag.

Sedan tidigare erbjuder Instacart och eBay Now snabba leveranser i den kulliga staden, och nyligen även Walmart som förutom San Francisco också levererar till de tre storstadsområdena Norra Virginia, Philadelphia och Minneapolis.

Nu deklarerar US Postal Service att även de vill vara med och leka. Man planerar att med start den 12 november lansera tjänsten Metro Post som låter näthandlare få hem sina varor samma dag som de beställer.

Annons

Max 200 paket om dagen

US Postal Service ska tydligen ha startat ett samarbete med ett tiotal nätbutiker och deras partners inom detaljhandeln. Kunder kommer att ha möjlighet att göra sina köp på tre olika tillvägagångssätt.

Från en av de anslutna nätbutikerna, direkt från en fysisk butik eller via hemsidan från en av samarbetspartnerna. För att få hem varorna samma dag måste man lägga sin beställning innan klockan tre på eftermiddagen och det levereras sedan mellan klockan 16-20.

Man verkar inte ännu ha bestämt sig för vad det kommer att kosta. Testperioden som ska pågå som längst till januari 2013 verkar också vara till för att ta reda på vad som kan vara ett skäligt pris för tjänsten.

Man planerar att som mest hantera 200 paket per dag i starten så det är inte direkt någon fullskalig satsning men kan vara en lösning som vissa nätbutiker suktar efter.

Leverans på 20 minuter

Annons

Förutom US Postal Service uppger också brittiska Shutl att man nu ska försöka etablera sig på den amerikanska marknaden. Shutl som till vardags huserar i Storbritannien fungerar som en slags mellanhand och knyter samman multikanalsåterförsäljare och e-butiker med distributörer som kan lova snabba leveranser.

Bland annat stoltserar man på sin hemsida med att den snabbaste leveransen den senaste veckan utfördes på lite drygt 20 minuter. Att man använder sig av ett stort antal distributörer ska göra att man kan hålla ner priserna, helt jämförbara med de mer traditionella leveranstiderna på två till tre dagar.

Tack vare investeringar på närmare 3.2 miljoner dollar ska man nu ta verksamheten till USA. Under första kvartalet 2013 planerar man att vara igång med sin verksamhet i San Francisco och New York. Andra stora städer som är aktuella under fas två ska vara Boston, Chicago, Los Angeles, Montreal och Toronto.

Shutl ska redan ha knutit till sig ett flertal multikanalsåterförsäljare för att försäkra sig att om att näthandlare ska kunna få sina varor levererade inom 90 minuter eller när det bäst passar kunden.

 

Källa: The Verge (1, 2)

Annons