Snapdeal bekräftar nya miljoner och Ebay säljer

Den indiska e-handlaren bekräftar att man plockat in 500 miljoner dollar från tre av Asiens största teknikföretag. Samtidigt säljer Ebay en del av sitt innehav i Snapdeal.

I början av augusti rapporterades det att den indiska e-handelssajten Snapdeal fått in 500 miljoner dollar i en ny investeringsrunda ledd av kineiska Alibaba, taiwanesiska Foxconn, och japanska SoftBank.

Nu har e-handlaren bekräftat uppgifterna och de tidigare investerarna Temasek, BlackRock, Myriad och Premji Invest ska också ha deltagit i rundan. Det här innebär att Snapdeal nu plockat in cirka 1,6 miljarder dollar i riskkapital sedan starten 2010.

Annons

Samtidigt står det klart att e-handelsjätten Ebay, som för drygt 18 månader sedan ledde en investeringsrunda som inbringade 134 miljoner dollar, säljer en del av sitt innehav i Snapdeal.

Ebay i säljartagen

Ebay, som redan tidigare stoppat in drygt 50 miljoner dollar, säger sig ha fått bra betalt samtidigt som man kommer att behålla en betydande del av innehavet. Något Ebay hoppas kommer att betala av sig ytterligare i takt med att Snapdeal fortsätter att plocka andelar av den indiska e-handeln.

Försäljningen är samtidigt ytterligare en i raden av avyttringar den senaste tiden. Bland annat har e-handelsjätten sålt Ebay Enterprise för 925 miljoner dollar, sin andel av Craigslist till just Craigslist och nyligen knoppades PayPal av i ett separat bolag.

 

Källor: TechCrunchVentureBeat
Foto: Snapdeal

Annons