Sothebys kör prestigefyllda konstauktioner på Ebay

Ebay fortsätter sin satsning på prestigefyllda konstauktioner på sajten. E-handelsjätten ska nu öppna en egen plattform åt auktionshuset Sothebys där de ska kunna live-streama sina auktioner till Ebays kunder. Lanseringen sker nästa månad och tanken är att det ska leda till högre priser på längre sikt.

I oktober öppnade Ebay upp för att sälja konst på nätet i auktionsform med budgivning i realtid. E-handelsjätten hade redan i juli inlett ett samarbete med auktionshuset Sothebys, och under hösten hade man lyckats knyta till sig ytterligare några välkända auktionshus.

Det här verkar ha gett mersmak och förutom den nya konstavdelning på sajten ska nu Ebay lansera en egen plattform tillägnad Sothebys, Ebay.com/sothebys. Här ska Sothebys streama sina New York-auktioner så att kunder kan lägga sina bud online eller via telefon.

Annons

– Det här samarbetet handlar om att utnyttja Ebays publik och förmåga att nå den målgruppen och hitta kunder som har möjlighet att delta i våra auktioner, säger Josh Pullan, Senior Vice President och chef för Sothebys e-handel.

New York-tema

Majoriteten av Sothebys auktioner i New York kommer att streamas på plattformen, förutom kvällsförsäljningar av dyra samtida, modern och impressionistisk konst samt andra specialistkategorier.

Den första auktionen äger rum den 1 april och kommer att ha ett New York-tema med bland annat fotografier och en skylt från Yankee Stadium som väntas gå för runt 600 000 dollar.

Sothebys har redan tidigare testat på nätauktioner och under 2014 ökade antalet onlinebud med 25 procent jämfört med året innan. Tanken är att den plattformen ska få upp den siffran ytterligare och förhoppningen är även att den ska driva upp priserna på sikt.

Källa: Reuters

Annons