Sova i rekonstruktion – ska ha större fokus på e-handeln

Målet är att bli lönsamma.

Sängvaruhuset Sova, som också har en egen e-handel, befinner sig i rekonstruktion. Det stod klart idag efter att förloppet godkänts av Malmö Tingsrätt på Sovas egen begäran.

Ska förnya företagets finansieringsmodell

Rekonstruktionen omfattar två av koncernens totalt 11 bolag, Sova AB och Sova Logistics.

Annons

- Vi har tagit initiativ till detta för att förnya företagets finansieringsmodell, men också för att göra verksamheten mer fristående, säger Magnus Lunderquist, talesperson för Sova, till Ehandel.se.

Leverantören ville ändra villkoren

Orsaken till beslutet är att en av koncernens största leverantörer, Hilding Anders, ska ha velat förändra sina villkor.

- Vi har haft ett långt samarbete med Hilding Anders som har gynnat båda parter, men nu har de beslutat sig för att förändra sin affärsmodell och på grund av det så har Sova initierat en rekonstruktion, berättar Magnus Lunderquist.

Dock vill Sova även i fortsättningen ha ett samarbete med Hilding Anders och företaget hoppas nu att rekonstruktionen ska leda till att de på sikt blir lönsamma och ett mer oberoende företag.

Satsar på e-handeln med ny webbstrategi

Sedan en tid tillbaka har företaget även inlett en satsning på e-handeln.

- Det är en ny strategi vi har att vi fokuserar mer på e-handeln. Bland annat så har vi sjösatt en ny webbstrategi för att kunna möta de förändringar vi ser i konsumenternas köpbeteenden.

Under rekonstruktionsprocessen kommer både e-handeln och företagets fysiska butiker att löpa på som vanligt och det hela beräknas ta ungefär sex till åtta månader.

“Kommer inte att säga upp fler”

Sova har under det senaste året genomfört en effektivisering av organisationen och stängt fyra av sina butiker samt dragit ner på antalet medarbetare på huvudkontoret. Några fler planer på fler neddragningar finns dock inte i dagsläget.

Annons

- Vi har genomfört de förändringar vi vill göra och kommer inte att säga upp fler eller lägga ner fler butiker, avslutar Magnus Lunderquist.

Annons