Spontano årets vinnare av Klarnas Tillväxtjakten

Efter en tuff finalomgång utsågs Spontano till vinnare av Tillväxtjakten 2014 under den sista dagen av Nordic eCommerce Summit. Spontano är ett företag som hjälper arrangörer att få utsålda evenemang och som samtidigt hjälper människor att prova på något nytt.

Tidigare i dag under Nordic eCommerce Summit 2014 i Stockholm offentliggjordes vinnaren av årets upplaga av Tillväxtjakten. En tävling instiftad av Klarna som syftar till att lyfta innovativa affärsidéer inom e-handel och tech och ge entreprenörer större möjligheter att göra verklighet av sina idéer.

Efter en mycket tuff och spännande finalomgång stod det klart att Spontano stod som vinnare av Tillväxtjakten 2014 med motiveringen:

Annons

”Vad händer ikväll? Spontano hjälper oss att hitta och köpa sista minuten-biljetter till evenemang ikväll och imorgon kväll på ett enkelt och användarvänligt sätt. De löser ett problem för arrangörer som får utsålda evenemang och för aktiva människor som ställer krav på kvalitet och som vill prova på något nytt under få lediga stunder. Med tydliga affärsmål, ett starkt team, potential att växa och en vision som inspirerar gör Spontano världen mer spontan.”

Starkt finalfält

Spontano var en av fyra finalister tillsammans med iFoodbag, Sture Student och Tickville. Dessa fyra fick under dagen presentera sina idéer inför juryn som i år bestod av Tictails CTO Siavash Ghorbani, Jessica Stark, grundare och VD av SUP46 samt Klarnas VD Sebastian Siemiatkowski.

Spontano får nu ta del av förstapriset som består av en prispott på 100 000 kronor till att utveckla idén, utbildning i regi av Nordic eCommerce Knowledge till ett värde av cirka 45 000 kronor samt mentorskap av experter inom e-handel från Klarna och SUP46.

– Vi är stolta, glada och peppade att fortsätta göra Stockholm och sen världen, mer spontan! Förutom den stora äran kommer detta pris göra det möjligt för oss att springa ännu snabbare, med ett ännu lite större leende på läpparna, säger Ludvig Linse på Spontano.

Källa: Press

Annons