Sportamore gör om ledningen efter satsningen på lagret

Anställer ny logistikchef.

Efter att ha flyttat hela sitt lager till Eskilstuna och investerat mångmiljonbelopp i automatiska lagerrobotar, fick Sportamore till en början finna sig i att flytten påverkade företagets resultat negativt.

LÄS ÄVEN: Sportamores lagerflytt ett stort förlusthål

Annons

Ska ta sin service till nya höjder

Nu verkar lagerverksamheten dock ha kommit igång ordentligt och nyligen kunde Sportamore meddela att företaget förväntar sig ett lönsamt resultat för helåret 2018.

LÄS ÄVEN: Sportamore slog 200 miljoner under Q2

Och nu fortsätter Sportamores lagersatsning med en rekrytering av en ny logistikchef. Hon heter Sema Söderhäll och efterträder Jonas Kolehmainen, som har haft jobbet sedan januari 2016.

- Vi är mycket glada att kunna tillkännage rekryteringen av Sema Söderhäll som ny logistikchef för Sportamore. Efter att under fjolåret ha investerat i nytt automatiserat lager för att rusta för tillväxt och skalbarhet står vi nu redo att ta service och effektivitet till nya höjder. Vi är övertygade om att Semas breda erfarenhet av att i logistikroller framgångsrikt ha både utvecklat löpande verksamhet och drivit etableringsprocesser kommer att vara till stor nytta i detta, säger Sportamores vd Johan Ryding i ett pressmeddelande.

Har jobbat för Apoteket och H&M

Söderhäll kommer närmast från rollen som Head of Delivery Services på Apoteket AB. Hon har också arbetat med logistiken hos H&M och Gant. Hos Sportamore kommer hon i egenskap av logistikchef att få en plats i bolagets ledning.

- Jag ser fram mot att ta Sportamores logistikfunktion till nästa nivå där hemleveranser, snabbhet och effektivitet står i centrum. Jag är jätteimponerad av Sportamores starka kund- och serviceerbjudande och ser fram mot att bli en del av det teamet, säger Sema Söderhäll.

Annons