Sportamore tar in 60 miljoner kronor i nyemission

Den renodlade nätbutiken Sportamore meddelar idag att de genomfört en riktad nyemission av 1,1 miljoner nya aktier. Detta har tillfört bolaget 60,5 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

Nyemissionen har riktats till en begränsad krets av internationella institutionella investerare och kvalificerade investerare i Sverige. Priset på de nya aktierna hamnade på 55 kronor styck.

Annons

Kapitaltillskottet möjliggör ytterligare tillväxt och skall stärka bolagets position på befintliga marknader samt finansiera lager.

– Vi är mycket nöjda med att ha lyckats attrahera intresse från institutionella investerare och välkomnar dem som nya aktieägare. Transaktionen stärker Sportamores finansiella ställning och möjliggör för oss att tillvarata de tillväxtmöjligheter som marknaden erbjuder, säger Johan Ryding, VD för Sportamore.

Denna nyemssion skall avvika ifrån aktieägarnas företrädesrätt och ledningen har följande kommentar kring detta:

– Syrelsen anser det vara fördelaktigt för bolaget och aktieägarna att stärka ägarbasen genom ett större institutionellt inslag, men även att tillvarata möjligheten att på för bolaget attraktiva villkor tillföra nytt kapital från starka investerare, skriver Sportamore i ett pressmeddelande.

 

Källa: Press
På bild: Johan Ryding

Annons