Sportamore visar vinst och omsätter 279 miljoner

Det är nog få som missat sport- och modebutiken Sportamores frammarsch på nätet. Tillväxten har ofta varit mycket god men smakar det så kostar det och bolaget har visat ett negativt resultat, tills nu.

Nätbutiken Sportamore släppte idag siffrorna för fjärde kvartalet och kan visa upp en vinst på 6,1 miljoner kronor.

– Detta är första gången bolaget kan redovisa vinst ett kvartal och bolaget har i och med detta visat att man har intjäningsförmåga. Det ska understrykas att resultatet har påverkats positivt av intäkter av engångskaraktär om 3,8 MSEK samt speglar årseffekter såsom utfallna tillväxt- och omsättningsbonusar. Dock uppvisar rörelsen även med dessa faktorer oaktade ett positivt resultat för det fjärde kvartalet, säger Johan Ryding, VD på Sportamore.

Annons

För perioden oktober till december uppgår de totala intäkterna till 93,6 miljoner kronor och försäljningstillväxten landar på 62 procent jämfört med föregående år.

2 miljoner besök i månaden

Helåret 2013 omsatte Sportamore 279 miljoner kronor med ett negativt resultat på 16,9 miljoner. Omsättningen har växt med hela 79 procent jämfört med 2012 då man drog in 153 miljoner.

– Vi går ur 2013 med en besökstakt på två miljoner besök per månad och nära 35 procent av vår totala kundbas återkommer för att göra sitt nästa köp redan inom 90 dagar efter föregående transaktion, säger Johan Ryding.

Målsättningen för 2014 är att fortsätta växa på alla marknader och Sportamore meddelar att de kommer värna om ett positivt resultat men att tillväxtorienterade investeringar kommer tillåtas belasta utfallet även under detta år.

Den fullständiga rapporten för 2013 finner ni här (.pdf).

 

Källa: Press

Annons

Annons