Sportamores lagerchef slutar – grundaren blir av med en titel

Jakten på två nya personer är inledd.

Flera förändringar kommer att ske i toppen på e-handelsföretaget Sportamore inom det närmaste. 

Dubblade kapaciteten - säger upp sig

En av dessa är att företagets logistikchef, Jonas Kolehmainen, kommer att sluta då han har valt att säga upp sig. Han kommer därmed att avsluta sitt uppdrag den 15 november i år och rekryteringsprocessen efter hans efterträdare sägs nu vara inledd. På Sportamore är man tacksamma för hans insatser. 

Annons

- Jonas har med sitt engagemang och hårda arbete varit en viktig del i den resa som bolaget har gjort under de senaste åren. Under Jonas ledning har vår logistikfunktion genomfört en lagerflytt och en automation av stora delar av orderflödet. Produktionskapaciteten har dubblerats och under första kvartalet 2018 förbättrades genomsnittlig hanteringstid från lagd order till skickat paket från 24 till 14 timmar, skriver Sportamore i ett pressmeddelande.

Jonas Kolehmainen har varit logistikchef sedan januari 2016 och kommer att jobba utanför företaget, men med vad är ännu inte känt.

Ny marknadschef får hemleveransfokus

En annan förändring är att företagets vice vd och medgrundare Joakim Friedmans roll, kommer att renodlas. I nuläget är han även marknadschef, men i fortsättningen kommer den senare befattningen att tillsättas av någon annan. Friedmans fokus kommer därmed att ligga på jobbet som vice vd. Rekryteringen efter en ny marknadschef kommer att inledas omgående. 

Orsaken till förändringen är bland annat att Sportamore valt att ha ett större fokus på hemleveranser.

- Vi har under våren inlett en ny marknadsoffensiv med marknadens bästa hemleveranserbjudande understött av vår nya automatiserade logistikanläggning. Inom kort kommer vi lansera uppdaterade versioner av våra sajter samt introducera nya leverantörer och varumärken. Vi fokuserar nu våra resurser för att kunna öka tempot ytterligare, detta är en viktig del i att skapa ökad tillväxt och lönsamhet, säger Johan Ryding, vd på Sportamore.

Annons