Spotifys grundare investerar i bostadssajt för studenter

Marknadsplatsen för studentbostäder, Student.com, plockar in 60 miljoner dollar från bland att Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Student.com är en brittisk marknadsplats för uthyrning av studentbostäder. Som namnet antyder riktar sig sajten främst till studenter, och i synnerhet de som studerar i ett annat land, och man beskriver sig som världens största i sitt slag.

Något som gjort att man nu lockat till sig 60 miljoner dollar, lite drygt 500 miljoner kronor, i riskkapital, rapporterar Forbes. Bland investerarna finns investmentbolag som VY Capital, Horizons Ventures, Expa men även de svenska Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Annons

Kina största marknaden

Student.com grundades 2011 och kopplar ihop fastighetsägare och studenter som ska plugga utomlands. För detta tar man en provision vid varje bokning och under 2015 ska sajten ha tagit emot bokningar för 110 miljoner dollar från studenter från mer än 100 länder.

En stor andel av studenterna som hyr bostad via sajten kommer från Kina men antalet studenter från Indien, Sydkorea och Nigeria växer snabbt.

Det nya kapitalet kommer främst att användas för att expandera i USA, Latinamerika och Mellanöstern. Man planerar också att utöka personalstyrkan som idag består av 200 medarbetare och spendera en del av pengarna på att utveckla sin plattform.

Annons