Stadsdel anses för farlig – PostNord lämnar inte ut paket

Malmöbons adress spärrad.

På grund av risk för rån och överfall har PostNord valt att inte leverera paket till ett område i Malmö. En boende i området, som SVT Nyheter Skåne har pratat med, fick häromdagen vänta förgäves på sin paketleverans trots att hon hade fått en avisering.

"Vi är inte alla kriminella här"

Enligt kvinnan, som bor i Malmöstadsdelen Augustenborg nära Seved, är det andra gången PostNord inte dyker upp med hennes paket. Detta trots att hon har fått en avisering om kommande leverans.

Annons

- Vi är inte alla kriminella här. Vad händer härnäst, ska inte ambulansen komma om jag får en hjärtattack? säger kvinnan till SVT.

PostNord bekräftar att det aktuella området är spärrat för paketleveranser, och att det har varit så sedan ett par år tillbaka. Däremot delas brev och annan post ut i stadsdelen.

- Risken för en chaufför med skåpbil med paket är större än för en brevbärare, det handlar om rån- och överfallsrisk. Närmaste chef har ett arbetsmiljöansvar och det är det detta handlar om, säger PostNords regionchef Anita Nilsson till TV-kanalen.

Efterfrågar bättre information

Kvinnan, som ställer sig kritisk till att hon på grund av sin adress inte får paket levererade, ställer sig kritisk till den uteblivna servicen. Hon hade åtminstone gärna sett att PostNord ansträngde sig mer för att informera boende i området om vad som gäller.

- Vi får väl fundera på om det är lämpligt att göra en sådan informationsinsats, säger Anita Nilsson.

Endast ett område i landet

När Ehandel.se tar kontakt med PostNord får vi veta att det aktuella området är det enda i Sverige som företaget har valt att inte leverera paket till. 

- Det är ett mindre område, och vi gör löpande nya riskbedömningar tillsammans med andra aktörer i området. Det är också det enda området i landet som har den här typen av stopp, skriver Maria Ibsén, pressansvarig PostNord, i ett mejl till redaktionen.

Annons
Annons