Stark ökning online för brittiska apoteksjätten

Storbritanniens näst största apotekskedja såg en kraftig ökning online under förra året.

Den brittiska apotekskedjan Superdrug har presenterat sina siffror för året som slutade den 26 december 2015. Omsättningen för helåret kom upp i drygt 62 miljoner pund, vilket var en ökning med över 62 procent från året innan, enligt Internet Retailing.

Inte minst har det gått bra för företagets e-handel som under året ska ha ökat sin försäljning med över 50 procent. Superdrugs nätbutik ska vara “driven by services” från bland annat läkare och optiker, och skickar ut varor för både hemleverans och upphämtning i sammanlagt 800 butiker. Superdrug.com levererar sedan en tid tillbaka både till Storbritannien och Irland.

Annons

Sju miljoner medlemmar

Superdrug menar att bolaget bland annat har sina klubbmedlemmar att tacka för årets tillväxt. De får bland annat bättre priser och fri frakt när de beställer online. Superdrugs klubbmedlemmar är nu uppe i sju miljoner till antalet, och ska ha ökat antalet onlineköp med fem procent det senaste året.

- Vi har haft ett starkt år och är nöjda med bolagets utveckling. Vi tror att den till stor del består av servicen i våra butiker, oavsett om det handlar om skönhets- och hälsotjänster, eller råd om de senaste produkterna, säger Peter Macnab, VD för Superdrugs moderbolag A.S. Watson Health & Beauty UK.

Superdrug har för närvarande 787 egna fysiska butiker, varav sju öppnade under 2015. Fler butiksöppningar är planerade under 2016.

Annons